Aktywne Wpisy
ATAT-2 +99
Dajcie mi pracę, ale zdalną, żeby 'wyciszyć umysł' i obijać się w domu xD
PS
'Liderka zespołu' to ciekawe doświadczenie zawodowe
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #praca #pracbaza
PS
'Liderka zespołu' to ciekawe doświadczenie zawodowe
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #praca #pracbaza
źródło: image
Pobierz
CheekiBreekiBandito +245
źródło: temp_file3828091634160998515
Pobierz

Prawie 80% Polaków w wieku 18-44 uważa, że dzieci nadają życiu sens, ale prawie 90% uważa ich wychowanie za duże wyzwanie
#demografia #cbos
źródło: temp_file3207854528934702965
PobierzA to z dużym wyzwaniem też ciekawe, bo jak mamy demografię naprawiać, to może to jest jeden z kierunków - przekonywać ludzi, że to wcale takie duże wyzwanie jest
@solejukowski: Ale to jest wyzwanie, po prostu musisz sprawić żeby posiadanie dziecka niosło jakieś korzyści rodzicom a nie tylko obciążenia i trudności w życiu zawodowym.
@solejukowski: wg mnie kłamstwo nie jest droga. To jest duże wyzwanie i nie ma co kłamać.
@solejukowski: może żyjesz w bańce i dlatego tak ci się wydawało.
Ewolucyjnie żyjemy żeby mieć potomstwo, więc mnie np. bardziej dziwi widzenie sensu życia w NIE posiadaniu dzieci.
@solejukowski: a co niby jest dla bezdzietnych? Praca? Oni sami? Hobby i latanie co tydzień na zumbe czy warsztaty z ceramiki?
Jak tak popatrzę po znajomych to częściej widze szczęśliwych ludzi co mają rodziny a nie singli *mówię o osobach 30+.
@dr-proktor: Nie żyjemy ewolucyjne po coś, bo ewolucja nie stawia sobie żadnych celów. To tylko proces kierowany rachunkiem prawdopodobieństwa. Sens życia to pojęcie subiektywne nadawane sobie przez świadomy byt, więc tylko od ciebie zależy co za taki sens uznasz.