Wpis z mikrobloga

via Android
  • 38
@Fattek ja miałem miejsce w kuszetce, ale większość podróży nie spałem tylko siedziałem albo łaziłem i ani razu nie poczułem znużenia czy żeby mnie tyłek bolał, wygodniej niż w przedziale na pewno.
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@RRybak

@Sabyryn: dalej gdzieś ciśniesz? jakie środki transportu?

Dalej do Splitu i potem do Zagrzebia. Chciałem wszystko pociągiem ale system rezerwacji w Chorwacji to niesmieszny żart, trzeba mailowo pisac się prosić, po angielsku na infolinii sie dogadać to tez masakra.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Mateo353

@Sabyryn: Jak wygląda przedział? Jest coś ta jobdo zjedzenia? Zatrzymuje się na kilka godzin w Wiedniu i innych ciekawych miejscowościach?

W Wiedniu byliśmy dosłownie 15 minut, mieliśmy opóźnienie od czeskiego Bohumina. Zatrzymuje sie wiele razy na wymiany lokomotyw czy przepinanie wagonów, ale nie na tyle zeby cos zwiedzić poza dworcem i okolicą stacji.
  • Odpowiedz
via Android
  • 154
@cwlmod

@Sabyryn: Bogaty jesteś skoro nie szkoda ci czasu na taką jazdę. Samolotem byłbyś za 500-600 zł i 2 dni w kieszeni

Pracuje na kolei, kuszetka mnie kosztowała 100zl xd
  • Odpowiedz
@Sabyryn: W jedną czy dwie strony?

Tak czy siak? Nie szkoda ci trochę czasu? Może mam złą perspektywę, ale wolałbym wydać trochę więcej i mieć 2 dni urlopu w samej Chorwacji.

Wynajęcie na miejscu auta da ci takie same widoki, a nawet lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Fattek ja miałem miejsce w kuszetce

@Sabyryn: Dalej są te zjedane kuszetki 4-osobowe, gdzie na dolnej leżance nie da się spać bo jakiś daun wymyślił zamontowane na sztywno oparcia i podłokietniki?
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@cwlmod

@Sabyryn: W jedną czy dwie strony?

Tak czy siak? Nie szkoda ci trochę czasu? Może mam złą perspektywę, ale wolałbym wydać trochę więcej i mieć 2 dni urlopu w
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@cwlmod

@Sabyryn: Okej, trochę drożej. Lot może za 450 ale dopłacasz za bagaż

Oferty bezzwrotne były za 300zl, wiem bo sam sprawdzałem i duzo ludzi co pytałem za tyle wlasnie kupili. Tylko z wyprzedzeniem
  • Odpowiedz