Wpis z mikrobloga

No siedzących bym nie kupił, to chyba bardziej przeznaczone na krótsze relacje które ten pociag realizuje po drodze. Ogólnie dobra opcja to pociag do Rijeki z Budapesztu z którym ten sie łączy w Pragersku, tam są sypialne i kuszetki stare wlasnie.

@Sabyryn: nadal jest to doba w pociągu. Tak, samochodem też tracimy dobę, ale wtedy już na miejscu nie trzeba wynajmować samochodu. Samolotem z kolei mamy półtorej godziny lotu. Dodajmy,
enron - >No siedzących bym nie kupił, to chyba bardziej przeznaczone na krótsze relac...

źródło: map-railway-network-croatia

Pobierz
  • Odpowiedz
Trzeba zrozumieć, że sama jazda tym pociągiem jest atrakcją dla niektórych, a nie tylko sposobem na przemieszczenie się z A do B.

@Sabyryn: jazda tym pociągiem jest atrakcyjna na krótkim końcowym odcinku, a tak to nuda jak każda inna jazda koleją. Atrakcja jest fajna gdy trwa godzinę, ewentualnie dzieciaki mogą mieć frajdę gdy pierwszy raz jadą sypialnym (ale nie tymi fatalnymi nowymi kuszetkami) - ale to trochę kiepska opcja rozrywki.
  • Odpowiedz
@Sabyryn: do tego stukot kół po torach, ideolo :) jest wars?

@pasta_alla_carbonara: no bez przesady, stukotu kół już raczej nie ma - nie te czasy (ʘʘ) Wars według googla jest. Ale nadal to dwa dni w plecy - i z tego co patrzę, nadal drożej niż bezpośrednio samolotem.
  • Odpowiedz
Tak czy siak? Nie szkoda ci trochę czasu? Może mam złą perspektywę, ale wolałbym wydać trochę więcej i mieć 2 dni urlopu w samej Chorwacji.

@cwlmod: Ja wam powiem że właśnie podróż jest ważna. Jak jadę gdzieś to im wolniej tym przeżycie intensywniejsze.
Iść > rower > motocykl > auto > samolot
Pociągiem nie jeżdżę. Po Europie tylko autem. A byłem w większości europejskich krajów. I byłem a nie jak
  • Odpowiedz
@Sabyryn: Taka mała zniżka? Moja różowa ma coś koło 95%, chyba że na zagramacznie linie nie da się ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż ostatnio dla siebie i syna za darmo miała bilety na kolej w Hiszpanii.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@piotr-glabik

@Sabyryn: Taka mała zniżka? Moja różowa ma coś koło 95%, chyba że na zagramacznie linie nie da się ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż ostatnio dla siebie i syna za darmo miała bilety na kolej w Hiszpanii.

Ja w zasadzie mam za darmo kolej w tej Chorwacji, ale płacisz za miejscówkę. W Polsce mam 99% zniżki, ale ,,nie mniej niż:" i tu różnie zależnie od
  • Odpowiedz