Aktywne Wpisy

new-object +321

Farezowsky +89
Drwal Rębajło zrzucił filmik gościa, który go krytykował. Co najlepsze, krytykował film o tym jak go Netflix próbuje zniszczyć bo "wyraża swoją opinie" ( ͡° ͜ʖ ͡°) I jeszcze przy okazji coś tam gadał na YT a potem jak grzeczny piesek sam poszedł do tego YT xD
#kiszak #bekazludologuff #drwalrebajlo
#kiszak #bekazludologuff #drwalrebajlo
źródło: G6rRWpZWkAA82gh
Pobierz

Malutkie 3 pokojowe mieszkanko, mieszkam sam, od 8 do 16 w mieszkaniu nie ma żywej duszy.
Termostaty(sprawne) ustawione na 3 a w sypialni na 2, w mieszkaniu całą zimę 19 stopni, a przyszedł rachunek ponad 6k PLN.
Jak to wygląda u was w przypadku bloku ogrzewanego gazem?
Jutro idę do spółdzielni zapytać czy wszyscy zdrowi.
#nieruchomosci #ogrzewanie #mieszkanie
źródło: rozliczenie
PobierzMam mieszkanie 47m2 w bloku że wspólną kotłownią gazową (brak indywidualnych piecyków w mieszkaniach). Za ubiegły rok już po rozliczeniu rocznym wyszło mi jakieś 580 zł na miesiąc za 1 osobę. W tym już ogrzewanie, woda, fundusz remontowy, śmieci, opłaty administracyjne, itd. Tobie chcą tyle dowalić za samo ogrzewanie?
Zapytaj może ktoś jebnął się i postawił źle przecinek albo dodatkowe 0 w jakiejś zmiennej.
Mam rozumieć ze 140k to koszt ogrzewania per budynek no a potem wg metrów + twoj licznik czy tam podzielnik tylko to sie nie zgadza w ogóle albo ty tam mailem 30 stopni, albo ten budynek składa sie głównie z korytarzy.... wychodzi ze tam jest ok 50 mieszkan 50 m2 to gdyby kazdy mial zapalcic jak ty, to kwota znacząco przekracza całość rachunku.
Nie wiem....dziwne to wygalda, do wyjaśnienia
@vateras131: też sporo. Chociaż nie wiem jak to gazowo wygląda bo mam miejskie.
Według tego rozliczenia proponują podnieść mi czynsz o dokładnie 603,71 zł na miesiąc żeby było na ogrzewanie xD
@Ciasteczkowe-tiramisu: Blok ocieplony, po termo modernizacji. Nowe okna etc.Mam pewne przypuszczenia dlaczego tyle wyszło, ale pewność będę miał jutro po wizycie w spółdzielni.
rozumime co piszesz, natomiast skad kwota 6k za ogrzewanie 50m2?....
@wincenty1:
Tutaj są szczegółowe wyliczenia:
źródło: wyliczenia
Pobierz