Wpis z mikrobloga

#programowanie #it #korposwiat #programista15k #pracait #pracbaza

U mnie w robocie zatrudniono Julkę analityczkę po socjologii, do jej obowiązków należała analiza, opisywanie user stories, edge casów i acceptance criteria.

Jak się można domyślić jej g0wnoopisy byłyu niekompletne, brakowało edge casów i przypadków użycia. Typiara odwalała fuszerkę nie mając pojęcia o podstawach IT. Robiła wielkie oczy kiedy zapytałem ją o to żeby uzupełnieniła user stories o zachowania edge casa w API.

Poszedłem do kierownika na skargę że muszę odwalać analizę za nią bo jest niekompletna, typiara nie wiedziała co to jest token, nie znała różnicy między GET a POST, nie wiedziała co to format JSON.

Naskarżyłem na typiarę, że nie dowożę bo poświęcam czas na analizę, którą ona powinna wykonać. Na dodatek bezczelna sucz potrafiła mieć wąty do mnie że oddany task jest niekompletny. No k---wa jak odwaliła na analizę na odpie---ol to taska zrobiłem według tych jej niekompletnych kryteriów.

Ostatecznie senior cuckold stanął murem za Julką analityczką socjolożką. Jak w tej branży ma być dobrze jak programiści cuckoldy prędzej staną w obronie socjolożki która sporządza opisy wymagań programistom nie wiedząc co to API?

Dlaczego cuckoldy sr---ją na własną grupę zawodową, a nietechniczne Julki przepychają wyżej mimo braku elementarnych pojęć, braku wykształcenia i na dodatek płacą im tyle samo co programistom ?

Julka analityczka po roku została awansowana na wyższe stanowisko. Ja zostałem wy---bany z roboty.

Szczerze powiem że nie spotkałem się z takim spermiastwem i cukoldztwem, że niedouczony babsztyl po socjologii Women in tech, odwala fuszerkę, a inny cuckold programista obwinia kolegę programistę za niedowożenie w sprintach.

Nigdzie nie ma takiego cyrku tylko w ob---anym g0wnem IT. Branża upada przez toksyczne stężenie cukoldów którzy sr---ają do własnego gniazda i na własne środowisko zawodowe, a miernoty po socjologiach awansują i stawiają na piedestał. Taka baba w IT ma eldorado, może odwalać fuszerę, a cuckoldy za nią poprawią.

Naprawdę nie dobrze się na to patrzyło jak ten spermiarz grubas senior spermił do Juleczki a ona udawała że go lubi, żeby dostać awans, a tak na serio nim gardziła grubym oblechem.
p0melo - #programowanie #it #korposwiat #programista15k #pracait #pracbaza 

U mnie w...

źródło: obraz_2025-07-01_163942351

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@p0melo: klasyk. skoro zwracasz uwagę na próby przepychania twoimi rękami fuszerki, i mocno podkreślasz swoje opinie na spotkaniach to jesteś "problematyczny" i "do w-------a" xD bo na twoje miejsce jest jakiś yes-man pokroju hindusa, co na wszystko sie zgadza nie zadaje żadnych pytań, do momentu aż projekt p--------e ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 5
@slgdfhsdhjfbs: progromista cukold pierwszy zaczął mieć do mnie wąty że nie dowożę w sprincie, wyjaśniłem mu że analityczka socjolożka robi fuszerkę z analizą i musze odwalać robotę za nią. Nie trzeba roboty wykonywać perfekcyjnie pod warunkiem że nie musisz odwalać roboty za kogoś. Cukold programista ma wąty i nie widzi problemu że wepchnął do zespołu do socojolożkę analityczkę do pracy z technicznymi programistami. Te cukoldy chcą zrobić z programisty konia
  • Odpowiedz
@p0melo: To jest branża ludzi z potwornymi deficytami poza życiem zawodowym. Gdyby nie zarobki, które kiedyś były kosmiczne, a teraz po prostu niezłe to 3/4 chłopów z branży nie istaniałoby na rynku matrymonialnym. To jest też świątynia bluepilla i tracisz czas. Tylko się, jak napisał @villager pokazujesz, jako człowiek-problem. Chcesz dobrze, to niestety musisz ją nauczyć, bo nikt nie wyegzekwuje od niej wiedzy. W dodatku poprawia w IT 'diversity',
  • Odpowiedz
@p0melo: "Julka analityczka po roku została awansowana na wyższe stanowisko"

może miała inne zalety pozamerytoryczne.
Jak widzę większośc programistów to jakby tag przegryw się zmaterializował. Jak zauważą babę to dostają małpiego rozumu.
  • Odpowiedz
opisywanie user stories, edge casów i acceptance criteria.

typiara nie wiedziała co to jest token, nie znała różnicy między GET a POST, nie wiedziała co to format JSON.

@p0melo: ty w ogóle wiesz co to jest user story i acceptance criteria? xD
  • Odpowiedz