Wpis z mikrobloga

Biorąc pod uwagę, że chciałbym kupić samochód z automatem, i NIGDY nie wypożyczać / kupować takiego z manualem, czy prawko tylko na automat jest najsensowniejszym rozwiązaniem?

#samochody #prawojazdy #motoryzacja
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 234
@Foxing: ale po co? Nie zyskujesz na tym nic, ani czasu ani pieniędzy, a tracisz możliwość prowadzenia manuala jak zajdzie taka potrzeba.
  • Odpowiedz
@Foxing: sa w zyciu rzeczy, na ktore sie nie ma wplywu. Czasami sie prowadzi cudze auto z roznych powodów, to ze planujesz nigdy nie wypozyczac to spoko, ale wypozyczalnie moga nie miec automatu na stanie i co wtedy? ;) Totalnie nieracjonalna decyzja.
  • Odpowiedz
No ok, ale dlaczego? Nawet w tym kartonie coraz większa ilość samochodów to automaty.

@Foxing: To sobie poklikaj w wypożyczalnie. Wyższe segmenty mają często automat ale mniejsze auta to dalej manuale. Jak pojedziesz za granicę to też jest dużo większa szansa, że dostaniesz manual
  • Odpowiedz
@Foxing: żyjesz w Europie, mam nadzieję że stać cię na pierwszy samochód z automatem.
Jak stare BMW ci wystarczy to nie ma problemu, ale jak chcesz coś małego to przygotuj się na szukanie w miarę nowych aut.
Wejdź na olx czy otomoto i zobacz jak wygląda rynek samochodów w twoim budżecie
  • Odpowiedz
@Foxing: Jak masz problem z ogarnięciem manuala to możesz sobie zrobić na automat.
Ale da się tego nauczyć, tylko potrzeba dobrego nauczyciela. Jak już płacisz szkolisz się i poświęcasz czas, no to logiczniej wykorzystać i nauczyć się jeździć z ręczną skrzynią, a nie, że nie będziesz potrafił jeździć manualem. Czasami faktycznie może się taka umiejętność przydać w przyszłości. cena taka sama.
A jak ci się nie chce to rób na
  • Odpowiedz
@Foxing: Jak jesteś pewien że nigdy w życiu nie będziesz musiał jechać manualem, to rób. Ale życie jest nieprzewidywalne i chyba nie ma sensu ryzykować tylko po to, żeby mieć trochę łatwiejszy egzamin. Mnie też na kursie w------ł manual, teraz na codzień i tak jeżdżę automatem, ale mimo wszystko cieszę się że w razie W mogę pojechać każdą osobówką.
  • Odpowiedz
@Foxing Jak nie planujesz nigdzie jechac na wakacje i wypozyczac, pozyczac od kogos znajomego auta albo w przypadku stluczki nie masz problemu czekac tydzien na automat z oc to rob jak uwazasz. Dla mnie to glupota
  • Odpowiedz
trzeba być upośledzonym w stopniu zaawansowanym żeby robić prawko tylko

Na automat w Polsce.

@Blondasiak00992: Tutaj nawet nie chodzi o upośledzenie, po prostu robiąc na automacie możesz jeździć tylko i wyłącznie automatem, robiąc na manual możesz manualem i automatem to głupie, ale po co samemu sobie odbierać możliwości.
  • Odpowiedz