Wpis z mikrobloga

Biorąc pod uwagę, że chciałbym kupić samochód z automatem, i NIGDY nie wypożyczać / kupować takiego z manualem, czy prawko tylko na automat jest najsensowniejszym rozwiązaniem?

#samochody #prawojazdy #motoryzacja
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 234
@Foxing: ale po co? Nie zyskujesz na tym nic, ani czasu ani pieniędzy, a tracisz możliwość prowadzenia manuala jak zajdzie taka potrzeba.
  • Odpowiedz
@Foxing: sa w zyciu rzeczy, na ktore sie nie ma wplywu. Czasami sie prowadzi cudze auto z roznych powodów, to ze planujesz nigdy nie wypozyczac to spoko, ale wypozyczalnie moga nie miec automatu na stanie i co wtedy? ;) Totalnie nieracjonalna decyzja.
  • Odpowiedz
No ok, ale dlaczego? Nawet w tym kartonie coraz większa ilość samochodów to automaty.

@Foxing: To sobie poklikaj w wypożyczalnie. Wyższe segmenty mają często automat ale mniejsze auta to dalej manuale. Jak pojedziesz za granicę to też jest dużo większa szansa, że dostaniesz manual
  • Odpowiedz
@Foxing: żyjesz w Europie, mam nadzieję że stać cię na pierwszy samochód z automatem.
Jak stare BMW ci wystarczy to nie ma problemu, ale jak chcesz coś małego to przygotuj się na szukanie w miarę nowych aut.
Wejdź na olx czy otomoto i zobacz jak wygląda rynek samochodów w twoim budżecie
  • Odpowiedz
@Foxing: Jak masz problem z ogarnięciem manuala to możesz sobie zrobić na automat.
Ale da się tego nauczyć, tylko potrzeba dobrego nauczyciela. Jak już płacisz szkolisz się i poświęcasz czas, no to logiczniej wykorzystać i nauczyć się jeździć z ręczną skrzynią, a nie, że nie będziesz potrafił jeździć manualem. Czasami faktycznie może się taka umiejętność przydać w przyszłości. cena taka sama.
A jak ci się nie chce to rób na
  • Odpowiedz
@Foxing: Jak jesteś pewien że nigdy w życiu nie będziesz musiał jechać manualem, to rób. Ale życie jest nieprzewidywalne i chyba nie ma sensu ryzykować tylko po to, żeby mieć trochę łatwiejszy egzamin. Mnie też na kursie w------ł manual, teraz na codzień i tak jeżdżę automatem, ale mimo wszystko cieszę się że w razie W mogę pojechać każdą osobówką.
  • Odpowiedz
@Foxing Jak nie planujesz nigdzie jechac na wakacje i wypozyczac, pozyczac od kogos znajomego auta albo w przypadku stluczki nie masz problemu czekac tydzien na automat z oc to rob jak uwazasz. Dla mnie to glupota
  • Odpowiedz
Biorąc pod uwagę, że chciałbym kupić samochód z automatem, i NIGDY nie wypożyczać / kupować takiego z manualem, czy prawko tylko na automat jest najsensowniejszym rozwiązaniem?

@Foxing: Moim zdaniem oczywiście, że tak. Natomiast to jest przede wszystkim kwestia kogo oto zapytasz, dla mnie automat jest dużo wygodniejszy chociażby do takiej codziennej jazdy po mieście. Poza tym sugerowałbym nie słuchać tych opowieści dziwnej treści, że manual to jest niby większa kontrola
  • Odpowiedz
trzeba być upośledzonym w stopniu zaawansowanym żeby robić prawko tylko

Na automat w Polsce.

@Blondasiak00992: Tutaj nawet nie chodzi o upośledzenie, po prostu robiąc na automacie możesz jeździć tylko i wyłącznie automatem, robiąc na manual możesz manualem i automatem to głupie, ale po co samemu sobie odbierać możliwości.
  • Odpowiedz