Aktywne Wpisy

Krupier +207
W Szczecinie zamontowano na drodze rowerowej coś w rodzaju progów zwalniających. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że zamontowano je w miejscu, w którym rowerzyści mają pierwszeństwo. XD
https://radioszczecin.pl/1,496971,bezpieczniej-na-sciezce-rowerowej-wzdluz-ul-wszy
Czaicie to? Kierujący samochodem wyjeżdżają z drogi wewnętrznej więc włączają się do ruchu czyli muszą ustąpić wszystkim, ale to nie im zamontowano próg zwalniający, a kierującym jadącym po drodze z pierwszeństwem. XD
Przecież
https://radioszczecin.pl/1,496971,bezpieczniej-na-sciezce-rowerowej-wzdluz-ul-wszy
Czaicie to? Kierujący samochodem wyjeżdżają z drogi wewnętrznej więc włączają się do ruchu czyli muszą ustąpić wszystkim, ale to nie im zamontowano próg zwalniający, a kierującym jadącym po drodze z pierwszeństwem. XD
Przecież
źródło: 2025-11-15_176323686310
Pobierz
Kiedyś było tyle dobrych cziperków
Teraz są w sklepach głównie laysy o smaku tektury 10 zł za trzy garści i resztę powietrza
#chipsy #takaprawda
Teraz są w sklepach głównie laysy o smaku tektury 10 zł za trzy garści i resztę powietrza
#chipsy #takaprawda
źródło: temp_file2880674162375584273
Pobierz

Wydaje mi się, że to wręcz sekciarskie zafascynowanie Dark Soulsami przez Kiszaka jest dowodem na to, że typ zatrzymał się mentalnie mniej więcej w 2011 roku.
Od premiery Dark Souls minęło ponad 14 lat. W tym czasie seria ta stała się kultowa na całym świecie, sprzedała się w prawie 40 milionach egzemplarzy, posiada rzeszę fanów na całym świecie, na Youtube powstały już tysiące filmów analizujących mechaniki, lore czy aspekty techniczne. W sieci można znaleźć setki poradników i porad jak pokonać każdą przeszkodę w grze. Teraz dosłownie każdy, nawet kompletny casual, jest w stanie ją ukończyć. W internecie można znaleźć wypowiedzi osób, które do tej pory grały tylko w gry sieciowe lub Simsy, a mimo to udało im się ukończyć Dark Souls. Zainspirowała setki gier i stworzyła cały nowy gatunek.
Dark Souls już dawno przestała być tą obskurną i dziwaczną serią gier z Japonii tylko dla hardcorowców, a weszła na stałe do mainstreamu i ma więcej wspólnego z casualami, niż takie Death Stranding.
I z jakiegoś powodu Kiszak zdaje się tego nie rozumieć i mówi, że Dark Souls to nadal jest tym zakazanym diamentem elektronicznej rozrywki tylko dla najodważniejszych śmiałków. Że to najtrudniejsza gra jaka powstała, że przejście jej graniczy z cudem jeśli nie będziesz robił tak jak on ci mówi żebyś robił, a on jest jednym z niewielu ludzi którzy znają tą grę od podszewki.
I gdyby powiedział to wszystko w 2011, czyli podczas premiery gry, to miałby rację. Ale mamy 2025 i Dark Souls nie jest już najtrudniejszym czy nawet najlepszym souls-like'iem, a mimo to wciąż mówi, że ta gra to najlepsze doświadczenie gamingowe jakie może cię spotkać. Zupełnie tak jakby zatrzymał się mentalnie w czasie i bardzo nie chciał przyjąć do świadomości faktu, że Dark Souls to już nie jest seria dla elitarnych jednostek po przejściu której każdy powinien traktować cię jak Boga, ale mainstreamowa seria w którą grało już miliony graczy na całym świecie.
Spotykałem już wiele osób w swoim życiu którzy są takimi pustymi wydmuszkami, że jedyną cechą ich osobowości jest jakieś jedno osiągnięcie życiowe, jak kupienie Rolexa albo Porsche, identyfikowanie czołgów z drugiej Wojny Światowej czy wakacje w egzotycznym państwie. I poza tym jednym faktem nie reprezentują sobą nic innego. Jakby usunąć z nich tą jedną rzecz którą udało im się dokonać, to nic innego nie można o nich powiedzieć, poza tym że oddychają i mówią.
I z Kiszakiem jest podobnie.
źródło: b76fe4ba1e3353a660250ebcf3d6678dde8eecfb2b3d261e972a2770fd3ac619
PobierzMoje problemy z tą serią to brak poczucia zyjącego świata, eksploracja nie jest satysfakcjonującą, szczerze mało kiedy czułem się wynagrodzony(ale to może ja), combat dla mnie to mem, atak->roll, sorka ale nikt mi nie wmówi ze combat soulsów jest dobry - okej jest responsywny, ale nie dobry, bardzo powtarzalny, juz