Wpis z mikrobloga

Jest mi smutno. I to pomimo urlopu. Otóż pod koniec maja byłem na rozmowie o zajebistą prace. Uważam, że wypadłem poniżej swoich oczekiwań bo przygotowałem się z trudniejszego materiału niż były pytania. No i też uznałem, że chyba za dużo rzuciłem jako oczekiwane zarobki - ale była to połowa widełkow, które zaznaczyłem w formularzu. No i po rozmowie otrzymałem informację, że jeśli nie będzie informacji w ciągu 2-3 tygodni to mam sam do nich napisać. Tak też zrobiłem - odpowiedź była w sumie po godzinie.

W skrócie - zarówno szef departamentu jak i rekruterka ocenili mnie wysoko ale szefo jest do 23 czerwca na urlopie i dopiero po jego powrocie mogą podjąć dezycję. No i czekałem przez cały tydzień na urlopie na telefon ale się nie doczekałem. A dziś jest ostatni dzień w którym mógłby ten telefon otrzymać skoro w pon musiałbym złożyć wypowiedzenie.

Szkoda :( bo praca naprawdę super się zapowadala. Znacznie ambitniejsza niż to co robię teraz :( #pracbaza #korposwiat #smutnazaba
pawelczixd - Jest mi smutno. I to pomimo urlopu. Otóż pod koniec maja byłem na rozmow...

źródło: Zdjęcie z aparatu

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No i też uznałem, że chyba za dużo rzuciłem jako oczekiwane zarobki - ale była to połowa widełkow, które zaznaczyłem w formularzu.

@pawelczixd: wtf.

zaznaczasz, np. 30 koła, żeby na rozmowie mówić 15 koła i myśleć, że jednak za dużo powiedziałeś, mimo że to było 2x mniej niż pierwotnie?
  • Odpowiedz
@hpiotrekh no zaznaczyłem widełki w formularzu dość wysokie ale zaprosili na rozmowę. Uznałem, że w takim razie akceptują je. Natomiast nawet dolne widełki by mnie satysfakcjonowały bo byłoby to więcej niż mam teraz.
  • Odpowiedz
@pawelczixd: w sumie to chyba ja źle zrozumiałem XD :D
a rekrutacje to pole minowe, zwłaszcza jak robią to hrówy, które analizują jakim psem będziesz za 5 lat na podstawie koloru skarpetek, w których przyszedłeś. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@pawelczixd: hehe no ja w podobnej sytuacji bylem, z linkedina rekruterka od najlepszej firmy z mojej branzy sie odezwala do mnie i super pierwsza rozmowa potem przepraszala, ze potrzebuja jeszcze pare dni zeby mnie zaprosic na drugi etap, pieniadze super (2,5 razy wieksze niz mam dzis) , warunki super, po czym, ze jednak nie, ze manager podjal decyzje, ze szukaja kogos o troche innym profilu co bylo ściemą (bo na
  • Odpowiedz