Wpis z mikrobloga

W koncu! Po 30 latach życia 5 latach związku, chłop się oświadczył!
I uwaga... Nagle, po 5 latach brania psychotropów okazało się, że mogę w końcu schodzić z dawka i moje życie jest względnie znośne! Nie żadne "idź pobiegac", tylko jednak poczucie że dla kogoś jestem najważniejsza kobieta na świecie...
Uciulalismy w końcu na wklad własny, więc teraz pozostaje znaleźć coś sensownego.
Z tym, że dziecka mieć nigdy nie będę jakoś się pogodziłam. Niebieski by chciał, ale No niestety ja już trochę starawa jestem xD lvl 30, cukrzyca, praca 12-20 uniemożliwiająca posiadanie rodziny, w dodatku najniższa krajowa na umowie, wiec macierzyński odpada.
Tak czy inaczej w końcu pomału, życie się układa. Powinnam mieć już mieszkanie, dziecko i męża w wieku 25 lat, ale No tak wyszło że nie wyszło i trudno...
#wygryw #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #zareczyny #slub #pracbaza #redpill #depresja #psychologia #przegrywa (dla zasiegow)
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kanarynka: "jak się nie uda to będziemy myśleć" - mi to brzmi że on zakłada że będziecie próbować, a jak nie to adopcja XD myślę że warto by to sobie wyjaśnić do końca

"Powinnam mieć już mieszkanie, dziecko i męża w wieku 25 lat" nie wiem kto dzisiaj jest w takiej sytuacji, chyba że dziedziczy mieszkanie - nierealistyczne oczekiwania to super karma dla depresji

jak doczytałem że masz 30 to
  • Odpowiedz
@Kanarynka: "Powinnam mieć już mieszkanie, dziecko i męża w wieku 25 lat"
Powinnaś już mieć przynajmniej 3 dzieci... wstyd. Tak serio to rozumiem czemu latasz na psychotropach, jak narzucasz sobie taki sposób myślenia.
  • Odpowiedz