Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy

I uwaga... Nagle, po 5 latach brania psychotropów okazało się, że mogę w końcu schodzić z dawka i moje życie jest względnie znośne! Nie żadne "idź pobiegac", tylko jednak poczucie że dla kogoś jestem najważniejsza kobieta na świecie...
Uciulalismy w końcu na wklad własny, więc teraz pozostaje znaleźć coś sensownego.
Z tym, że dziecka mieć nigdy nie będę jakoś się pogodziłam. Niebieski by chciał, ale No niestety ja już trochę starawa jestem xD lvl 30, cukrzyca, praca 12-20 uniemożliwiająca posiadanie rodziny, w dodatku najniższa krajowa na umowie, wiec macierzyński odpada.
Tak czy inaczej w końcu pomału, życie się układa. Powinnam mieć już mieszkanie, dziecko i męża w wieku 25 lat, ale No tak wyszło że nie wyszło i trudno...
#wygryw #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #zareczyny #slub #pracbaza #redpill #depresja #psychologia #przegrywa (dla zasiegow)
@Kanarynka: i dopiero po oświadczynach to poczułaś, a nie przez ostatnie 5 lat relacji gdzie mimo problemów chłop przy Tobie trwał?
Widzę tu korelacje. Ktoś ci zbyt mocno wmówił że coś musisz
@Kanarynka: kolejna polka, która wybrała karierę zamiast macierzyństwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jednorybek to działa na zasadzie "co ze mną jest nie tak, skoro nie chce się oświadczyć?"
@JebawczanRysionu jakoś innym dziewczynom się udaje. Nawet bogatych mężów mają.