Aktywne Wpisy

źródło: comment_GaLbyUZfBINJgAZkMkPrL4qct4kzIaJ3
PobierzJak nazywacie tę część chleba?
- Chlubka 18.0% (75)
- Brzuszka 18.5% (77)
- Skrajka 37.3% (155)
- Ogonek 26.2% (109)
managerstrategii +101
Mirki, zacząłem pracę jako technik instalacji turbin wiatrowych chwilę temu. Rzucili od razu na głęboką wodę, największe turbiny w eurokołchozie - EP 160
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
źródło: IMG_6759
Pobierz

@iErdo: nie kłam. ORP Jaskółka, czwarty niszczyciel min projektu 258 typu Kormoran II z 2024 roku spokojnie się zmieści.
@Marshall_Marrow: mówimy o przekopie Mierzei Wiślanej (patrz zdjęcie i tag) i jego wymiarach. A polityczny spór z władzami Elbląga (z PO) o tor do portu, to insza inszość.
to trochę tak, jakby Ci mówili, że muszą zrobić sześciopasmową autostradę z Grójca do Żyrardowa, bo leży to w interesie bezpieczeństwa narodowego, ale finalnie wyszła jednopasmowa i tiry tam nie pojadą, a ty użyjesz argumentu "ale busy pojadą" XD Tak, fregata przez mierzeję przepłynie, ten pyrdek akurat przepłynie, dopiero jakoś teraz ogłaszają
Polskie wojsko nawet nie ma jednostek, które mogłyby operować na zalewie, bo jest tam tak płytko, że tylko poduszkowce by się nadawały.
Pogłębiony tor do Elbląga nawet chyba nie trzeba tłumaczyć, jak niestrategiczny jest, jeżeli łodzie miałby się poruszać tylko po jednej wąskiej nitce.
Ale i nie ma co dywagować, generał który podpisał się pod tym, żeby wpisać tą inwestycje jako strategiczną,
@N331: autostrady
@Tasde: Ćwiczenia Zalew-23 w rejonie Mierzei Wiślanej były powodem, by ponownie uzasadniać istnienie tej inwestycji. - Ma strategiczne znaczenie dla obrony granic i terytorium Polski - powiedział prezydent Andrzej Duda.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/PiS-uzasadnia-przekopanie-Mierzei-Wislana-Ma-strategiczne-znaczenie-8525166.html
Walor bezpieczeństwa był JEDNYM z podawanych. To pierwsza manipulacja. Drugą jest to, że jak zwykle wysypała się wam narracja i jak zwykle okazuje się, że to ten wstrętny PiS miał rację.
PS.
@iErdo:
źródło: obraz
Pobierz@eduardo-garcia: w czym?
Czyli jest dokładnie tak jak myślałem. Wiejski mędrek mówi:
- haha, patrz, ci deb[autocenzura]le wybudowali most nad rzeczką a przecież pośrodku tylko pola, haha
- panie, ale tam jest planowana droga z jednej i drugiej strony
- haha, ale to dopiero na później, teraz nic nie przepłynie,
po kolei?
- w sprawie rosji, gdy w Tbilisi Kaczyński zyskiwał status bohatera narodowego, a Sikorski z resztą pukali się w głowy
- w sprawie sytuacji na granicy, gdy posłowie na Sejm RP latali z picką do podrzucanych przez Łukę i Putlerka "uchodźców", Donaldinhio powtarzał bzdury o "polowaniach na kobiety i dzieci", a Trzaskowski finansował bydlaków tnących concertinę.
- w sprawie Baltic Pipe, gdzie wicepremier w rządzie Tuska jeszcze w 2022 roku