Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 556
@iErdo hitem to był plan żeby finansować to z wydobycia bursztynu w tym miejscu- czułem sie jak w kreskówce o dwóch myszach planujących przejąć władzę nad światem.
  • Odpowiedz
bo żaden okręt Marynarki Wojennej, a na pewno żaden współczesny, nie będzie mógł bezpiecznie przepłynąć wykonanym torem wodnym

@iErdo: nie kłam. ORP Jaskółka, czwarty niszczyciel min projektu 258 typu Kormoran II z 2024 roku spokojnie się zmieści.
  • Odpowiedz
  • 11
@Nieszkodnik:

nie kłam. ORP Jaskółka, czwarty niszczyciel min projektu 258 typu Kormoran II z 2024 roku spokojnie się zmieści.

to trochę tak, jakby Ci mówili, że muszą zrobić sześciopasmową autostradę z Grójca do Żyrardowa, bo leży to w interesie bezpieczeństwa narodowego, ale finalnie wyszła jednopasmowa i tiry tam nie pojadą, a ty użyjesz argumentu "ale busy pojadą" XD Tak, fregata przez mierzeję przepłynie, ten pyrdek akurat przepłynie, dopiero jakoś teraz ogłaszają
  • Odpowiedz
@iErdo: ale zbudowały, i umieli go pokazać, że są słowni. Gdy zapytasz co zbudował PiS, to dostaniesz odpowiedź, że przekop. Gdy zapytasz co zrobił Tusk, to dostaniesz odpowiedź, że nic.
  • Odpowiedz
@iErdo: Strategicznie nie miało to nigdy mieć znaczenia.
Polskie wojsko nawet nie ma jednostek, które mogłyby operować na zalewie, bo jest tam tak płytko, że tylko poduszkowce by się nadawały.
Pogłębiony tor do Elbląga nawet chyba nie trzeba tłumaczyć, jak niestrategiczny jest, jeżeli łodzie miałby się poruszać tylko po jednej wąskiej nitce.
Ale i nie ma co dywagować, generał który podpisał się pod tym, żeby wpisać tą inwestycje jako strategiczną,
  • Odpowiedz
który uważają razem z ich wiernym elektoratem za kluczowy element polskiej infrastruktury bezpieczeństwa

Walor bezpieczeństwa był JEDNYM z podawanych. To pierwsza manipulacja. Drugą jest to, że jak zwykle wysypała się wam narracja i jak zwykle okazuje się, że to ten wstrętny PiS miał rację.

PS.
@iErdo:
eduardo-garcia - > który uważają razem z ich wiernym elektoratem za kluczowy element ...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
dopiero jakoś teraz ogłaszają przetarg na pogłębienie toru wodnego do Elbląga do 5 metrów głębokości, bo obecnie to może sobie przepłynąć i zacumować od razu xD

Czyli jest dokładnie tak jak myślałem. Wiejski mędrek mówi:
- haha, patrz, ci deb[autocenzura]le wybudowali most nad rzeczką a przecież pośrodku tylko pola, haha
- panie, ale tam jest planowana droga z jednej i drugiej strony
- haha, ale to dopiero na później, teraz nic nie przepłynie,
  • Odpowiedz
w czym?

po kolei?
- w sprawie rosji, gdy w Tbilisi Kaczyński zyskiwał status bohatera narodowego, a Sikorski z resztą pukali się w głowy
- w sprawie sytuacji na granicy, gdy posłowie na Sejm RP latali z picką do podrzucanych przez Łukę i Putlerka "uchodźców", Donaldinhio powtarzał bzdury o "polowaniach na kobiety i dzieci", a Trzaskowski finansował bydlaków tnących concertinę.
- w sprawie Baltic Pipe, gdzie wicepremier w rządzie Tuska jeszcze w 2022 roku
  • Odpowiedz