Aktywne Wpisy
fiolkins +1461
8 lat temu byłem w swoim najgorszym ciągu alkoholowym. Przez #alkoholizm nie miałem żadnej nadzieji. Dziś widziałem wschód słońca na Rodos a za dwa miesiące minie osiem lat od kiedy nie pije. Może będzie przynajmniej jedna osoba która to przeczyta i pomyśli że za 8 lat też chce zobaczyć wschód słońca

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
arsamakov +354
chwalenie się trzeźwością bo kiedyś się nie potrafiło z umiarem wypić i jeszcze próby umoralniania innych, to jakaś wyższa metafizyka. wam to ten a-----l chyba wypłukał szare komórki #alkoholizm
To że na 7-8 lat przez chwilę była dobra koniunktura i teraz wraca sytuacja do normalności to było do przewidzenia i nie ma za bardzo co rozpaczać. Skończcie w końcu biadolić.
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
źródło: IMG_2976
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@_______________________: Żadna. Ten tekst to raczej przypomnienie o klasowym interesie, a znikąd się kucowy mem "leave billionaires alone" nie wziął.
Taki kuc z IT nigdy np nie bedzie mial takiego prestiżu pracy, szacunku, stabilizacji zatrudnienia, zarobków, ulg jak np. lekarz czy oficer. O to mi chodzi.
@Ksiega_dusz: Tzw. gig economy - a po polsku skaczesz od fuchy do fuchy jak pan Wiesio fachura złota rączka.
@cyk21: No ale jak to potem wytłumaczysz Paniom z HR że tak często zmieniasz pracę?
@Ksiega_dusz: Nie wytłumaczysz, jesteś skoczkiem, bo pewnie jesteś słaby.
@Ksiega_dusz: Co za głupie pytanie. Normalnie, jak w przypadku Wiesia złotej rączki - nikt nie oczekuje przecież, że hydraulikę w jednym domu robił 5 lat.
@Ksiega_dusz: murarza czy pracownika fabryki nie da się tak łatwo zastąpić jak programisty bo tego można zastąpić w każdej chwili skończoną ilością pajetów, chińczyków oraz innymi ludźmi z krajów 3 świata dzięki pracy zdalnej właśnie.
@_______________________: żadna, po prostu warto mieć tę świadomość, bo niektórym wydaje się, że jak dostaną do ręki klawiaturę zamiast młotka to nagle awansują do wyższej kasty.
Tu bardziej chodzi oto że żeby iść do fabryki starczy że masz dwie ręce i świadectwo niekrarlnosci a w it studia i dosw i fikołki na interview a finalnie g---o
A sama praca presją poganianie to inny temat xD