Wpis z mikrobloga

Witam szanowne Mirko.

15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystrybucji Kotków. Sąsiedzi znaleźli małą bidę pod moim autem a z racji że jadą na wakacje,nie mieli co z nią zrobić i zadzwonili po mnie. Natomiast ja stwierdziłem że jutro jadę do rodziców to ją przechowam do jutra i tyle. No ale zaczynam się obawiać że jednak będę miał lokatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Niniejszym otwieram konkurs na imię lub inspirację imienia dla tej małej biedotki.

Na szczęście sąsiedzi zabezpieczyli mnie i w kuwetę, żwirek, transporter, jedzenie itd na początek tak żeby sobie poradzić z kotkiem.

#systemdystrybucjikotkow #koty #koteczkizprzypadku #smiesznekotki
SunnO - Witam szanowne Mirko.

15 minut temu zostałem obdarowany przez System Dystryb...

źródło: 2b110e4039a340ccb1b923b721a1c810

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SunnO: Na początek poczekaj aż sam wyjdzie.
Wcześniej nic nie zrobisz, a wkładanie rąk do transportera nie pomoże.

Za dzień, dwa sama wyjdzie.
Wtedy możesz zacząć się zbliżać, działało to tak samo na moje 2 koty.
Nic nie robić aż same przyjdą, wtedy najpewniej się czują
  • Odpowiedz
@SunnO: Jedzenie z neta, żadnych whiskasów, duży procent mięsa, dobra puszka 400g zaczyna się od 10zł(barf lepszy ofc), póki małe to karmisz w opór. Baw się zabawkami bo jak się przyzwyczai do drapania rąk to tak już zostanie, wędka, myszki, piłeczki, niektóre koty lubią aportować. Wizyta u weterynarza obowiązkowa, nawet jeśli zdrowy kot to szczepienia, a jeśli będziesz pozwalał na wychodzenie to anty-pasożytem trzeba posmarować.
  • Odpowiedz
@SunnO: Lilith, pożeraczka wszechświatów. Trochę długie, ale się przyzwyczaisz.

Kitku jest jeszcze bardzo mały, ale chyba już ogarnia stały pokarm i nie będziesz musiał dokarmiać go mlekiem. Na pewno będzie potrzebowało bardzo dużo miłości. Możliwe, że będzie odwalało jakieś głupie akcje, tak się często dzieje jesli kitku jest za wcześnie odstawiony od mamy. Z drugiej strony, takie kitku są zwykle bardzo przytulaśne. Może jeszcze nie teraz, ale już niedługo będziesz
  • Odpowiedz
@SunnO: Dwumasa dobre, może być Erika xD albo Myszka, tak na przekór xD A z młodym to nie pomogę, mi się przypałętała 16latka, 17 już ma. Niby kot sąsiadki ale wkurzony bo ma psy i ją męczą. Dom spokojnej starości dla kotów wyszło że mam xD
  • Odpowiedz