Wpis z mikrobloga

W wieku 32 lat tak się ustawiłem że wystarczy mi już zarobić na rok £17.800!!!
I mam opłacone całe życie, kredyt, dom 3 pokojowy z dużym ogrodem,naprawy samochodu,rachunki, jedzenie,paliwo, ubezpieczenia, ubrania,urlop 2-3 miesiące, dentysta.

Więc wystarczy że popracuję 12 dni w miesiącu przez 8miesiecy w roku.dziennie £200-£240 wpadnie.
Reszta to Bajlando, i odpoczynek, polecam taki styl.

Szef mnie namawia na 5/6 dni pracy, to się śmieje i odmawiam , wolę 4/5 dni pracy.
Niech se dziadki alimenciarze, rozwodnicy zasuwają

#finanse #oszczedzanie #zarabianie #zarobki #wygryw #chadowezycie #przemyslenia #takaprawda #pracbaza
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
tak trzeba żyć a nie w kołowrotku do śmierci, też tak od dłuższego czasu sobie układam życie, z moich wyliczeń wynika że potrzebuję jeszcze ok 7 lat i nie będę musiał pracować

@woskrosenie: no i fajnie, ale jednak warto by dalej pracować choćby te 2-4 dni w tygodniu.
Dla poczucia bycia przydatnym i potrzebnym i dla frajdy z pracy
  • Odpowiedz
Sprawdź jak sie sprawują autonomiczne samichody w USA. W EU tego nie ma z powodu ograniczen prawnych

@QuDos: No i co niby miałoby zmusić etatystyczna UE do zniesienia tych ograniczeń? xD Auto będzie jeździło samo a kierowca będzie siedział dla ozdoby i odpowiedzialności za zdarzenie żeby uniknąć rozruchów społecznych i bezrobocia ¯\(ツ)/¯

Już nie mówiąc o rozładunkach i zabezpieczaniu towaru które w większości przypadków wykonuje kierowca i automat tego za
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer Zniknie zawód kierowcy, a na jego miejsce pojawi sie inny. Nie możesz myśleć, że styl pracy nie ulegnie zmianie. Zamiast kierowców moze być kilka osob dodatkowo zatrudnionych w różnych punktach, którzy nie zarobią tyle ile kierowca oraz bedzie ich mniej niz kierowców.
  • Odpowiedz
  • 2
@kwanty: te samochodziki mają taką ogromną wadę że nie przewidują,
-Jedziesz autostradą a na niej leży kawałek metalu, komputer tego nie wychwyci i rozetnie i wysadzi oponę na osi sterującej, po czym dojdzie do karambolu.
Doświadczony kierowca to wychwyci i ominie przynajmniej pierwszą osią.

-Wariaci w osobówce zajadą tirowi pas na autostradzie, i zaczną chamowac. Ale tak że uciekną na zjeździe
Komputer w obecnym "inteligentnym" tempomacie daje hamulcami do oporu, jednocześnie
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: pół raty kredytu spłacone czyli spokojnie miesięcznie na sam dom dajesz £1000 a ty trollu pieprzysz o £17k ze wystarczy. Samochód ubezpieczenie i podatek £700 rocznie do tego paliwo £1.28 za benzynę za litr. Głupi troll
  • Odpowiedz
@kwanty:

Jasne... a za 2 lata będzie płacz że jednak jest...

Taa za rok już xD
Nie masz pojęcia jak transport wygląda, zwłaszcza końcówka.
Jeszcze trochę minie zanim cokolwiek zacznie samo jeździć. Później jeszcze infrastruktura, dostosowanie logistyki, jak już po tych dekadach zostanie to zrobione, to będzie nadal obejmować tylko największe sieci w dużych miastach. Zostanie cała reszta
  • Odpowiedz
  • 0
no jak jesteś tak aktywny to pewnie będzie. Czyli ogólnie ruch, aktywność to należy robić

@interpenetrate: nie ma pewności nigdy.
Śledziłem chłopa co przejechał rowerem z Nordkap do Cape Town w 2 lata rowerem, potężny chłop.
Patrzę ostatnio a tu informacje że dostał guza mózgu, kilka miesięcy i po chłopie do piachu.
  • Odpowiedz
  • 0
pół raty kredytu spłacone czyli spokojnie miesięcznie na sam dom dajesz £1000 a ty trollu pieprzysz o £17k ze wystarczy. Samochód ubezpieczenie i podatek £700 rocznie do tego paliwo £1.28 za benzynę za litr. Głupi troll

@hidden1967: ledwo £840 kredyt miesięczny płace, i będzie spadać bo remortgage robię za rok i już mam lepsze oferty niż rok temu jak brałem.
Liczyłem i serio mi wystarczy te £17.800.
Ale później ci
  • Odpowiedz