Wpis z mikrobloga

Junior programista musi umieć frontend, backend, testy, AWS, Docker, Kubernetes na poziomie advanced za 6k netto na rękę, musi umieć tyle co senior 5 lat temu. Projekt manager - brak obowiązku wykształcenia technicznego, dobrze by było żeby znał Githuba, ale jak nie wie co to, też jest spoko. Kto k----wa godzi się na zatrudnianie takich miernot? Oni mają zarządzać zespołem IT? Do obowiązków należy zadawanie pytań kiedy będzie skończone.

Czaicie że chciałem się przebranżowić z programisty na project managera i zostałem odrzucony? A taka Julka po europeistyce zostanie przyjęta, bez studiów bez znajomości co to jest github, co to jest HTML i typiara będzie zarządzała kodoklepaczami? XD

Powiedzcie czemu absolwenci najtrudniejszych studiów IT mają problem ze znalezieniem pracy entry level, a od miernot po europeistykach i socjologiach nie wymaga się nawet znajomości githuba i wypcha się je do opisywania zadań programistom? I tacy ludzie później zarządzają projektem wartym miliony dolarów i nadzorują informatyków pytając ich na kiedy będzie skończone nie mając pojącia co to github... Opisują im user storisy, zadania do wykonania. To jest cyrk.
Gdyby firma w której pracuje zatrudniła taką miernotę do zespołu po europeistyce na project managera to złożyłbym wypowiedzenie, kto zgadza się na zatrudnianie tych ludzi? Czy te cuk0ldy kodoklepacze mają resztki godności?

Polecam na rozmowach rekrutacyjnych pytać się, czy projekt manager to osoba techniczna, i ile procent osób z zespołu nie ma wykształcenia technicznego. Oszczędzicie sobie nerwów na trafienie do pracy w obrsqnym kołchozie.

#it #pracait #programowanie #programista15k #korposwiat #praca #pracbaza #pieniadze #biznes
p0melo - Junior programista musi umieć frontend, backend, testy, AWS, Docker, Kuberne...

źródło: obraz_2025-06-14_120246943

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oni mają zarządzać zespołem IT?

@p0melo: Nie. Project manager zarządza projektem.

Czaicie że chciałem się przebranżowić z programisty na project managera i zostałem
  • Odpowiedz