Aktywne Wpisy
darkprincewwa +984
#pracbaza #praca #hajs
Dostałem dzisiaj najwyższą pensje w życiu, 8k PLN. Nikt w rodzinie nigdy tyle nie dostał. Pewnie dla wielu ludzi nie są to zwrotne pieniądze ale czuję wreszcie zadowolenie z siebie, że człowiek że z------j rodziny mógł wyjść na ludzi.
PS. 8k to dopiero początek w tej drabince kariery:)
Dostałem dzisiaj najwyższą pensje w życiu, 8k PLN. Nikt w rodzinie nigdy tyle nie dostał. Pewnie dla wielu ludzi nie są to zwrotne pieniądze ale czuję wreszcie zadowolenie z siebie, że człowiek że z------j rodziny mógł wyjść na ludzi.
PS. 8k to dopiero początek w tej drabince kariery:)

styxu +198
źródło: 1000007237
Pobierz

Czaicie że chciałem się przebranżowić z programisty na project managera i zostałem odrzucony? A taka Julka po europeistyce zostanie przyjęta, bez studiów bez znajomości co to jest github, co to jest HTML i typiara będzie zarządzała kodoklepaczami? XD
Powiedzcie czemu absolwenci najtrudniejszych studiów IT mają problem ze znalezieniem pracy entry level, a od miernot po europeistykach i socjologiach nie wymaga się nawet znajomości githuba i wypcha się je do opisywania zadań programistom? I tacy ludzie później zarządzają projektem wartym miliony dolarów i nadzorują informatyków pytając ich na kiedy będzie skończone nie mając pojącia co to github... Opisują im user storisy, zadania do wykonania. To jest cyrk.
Gdyby firma w której pracuje zatrudniła taką miernotę do zespołu po europeistyce na project managera to złożyłbym wypowiedzenie, kto zgadza się na zatrudnianie tych ludzi? Czy te cuk0ldy kodoklepacze mają resztki godności?
Polecam na rozmowach rekrutacyjnych pytać się, czy projekt manager to osoba techniczna, i ile procent osób z zespołu nie ma wykształcenia technicznego. Oszczędzicie sobie nerwów na trafienie do pracy w obrsqnym kołchozie.
#it #pracait #programowanie #programista15k #korposwiat #praca #pracbaza #pieniadze #biznes
źródło: obraz_2025-06-14_120246943
Pobierz@p0melo: Nie. Project manager zarządza projektem.