Aktywne Wpisy

stary_grat +100
Tatromaniacy jak zawsze w formie xD #tatromaniak
źródło: image
Pobierz
Lardor +45
Jadę do pracy a tu zatrzymanie, kierowca osobówki postanowił wyprzedzić autobus który przepuszczał kobietę na przejściu dla pieszych. Nie dość, że potrącił to uciekł z miejsca zdarzenia
#krakow #polskiedrogi #patologiazmiasta #wypadki
#krakow #polskiedrogi #patologiazmiasta #wypadki
źródło: 1000094287
Pobierz

![[MZ] Limity przyjęć na studia lekarskie nie będą zwiększane. "Nie ma potrzeby"](https://wykop.pl/cdn/c3397993/f78aeefcc7a61f17a75e3f8e4dc61ed68f7576e785783771da19afcd4a554c56,q80.png)
jestem tak stary, że:
- czytałem foldery wakacyjne z wczasami typu egipt / tunezja niczym książki przygodowe, uważając, że takie wczasy w tych bajecznych hotelach przy plaży to jest jakaś kompletna abstrakcja dostępna tylko dla jakichś bogaczy z telewizji. Teraz do takiego hotelu na tydzień to mogę polecieć za 2 dniówki, a i czasem za jedną jak się dobrze poszpera i trochę obniży wymagania;
- sok pomarańczowy / coca-cola były tylko na święta;
- była jedna pizzeria w mieście i wyjście na pizzę z rodziną to było dosłownie święto (z włoską pizzą nic to nie miało wspólnego, bardziej USA style, ale mocno ziołowa. Do dzisiaj pamiętam smak tej margarity z sosem czosnkowym);
- do pierwszego McDonalda w promieniu kilkudziesięciu km to chodzili tylko ojcowie alimenciarze co widują dzieci raz na miesiąc żeby pokazać jacy są cool, albo rodzice z okazji urodzin zabierali;
- jak rodzice nas zabrali do HORTEXU na desery lodowe to mnie całe podwórko pytało jak było, jak smakowało i co sobie zamówiłem;
- standardem było chodzenie w ciuchach po starszym rodzeństwie;
- sąsiedzi pożyczali sobie nawzajem pieniądze żeby doczołgać się do pierwszego. Normalnie pracujący ludzie na etatach typu kasjerka / kierowca / budowlaniec;
- jak powstały pierwsze chińczyki (w sensie bary z chińskim żarciem) to była powszechna opinia, że przyrządzają tam psy / koty / gołębie / szczury, dosłownie dorośli ludzie serio w to wierzyli;
- jak sobie guwniak na osiedlu kupił używane korki predatory adidasa to całe podwórko o tym huczało dosłownie jakby ktoś sobie zayebał furę za 500 koła. Jak mieliśmy grać ulica na ulicę to było "UWAŻAJCIE NA MARCINA, BO ON MA PREDATORY JAK COŚ";
- nowe ciuchy kupowało się tylko 3 razy w roku: przed bożym narodzeniem, wielkanocą i rozpoczęciem roku szkolnego;
-mimo, że miasto robotnicze, z przemysłem itd. Polska A, to szacunek do księdza proboszcza był tak ogromny, że taki proboszcz to mógł wszystko załatwić. Od pozwoleń na budowę w urzędzie po operację w szpitalu poza terminem. Przypuszczam, że duży % ludzi byłby w stanie oddać córkę na wakacje takiemu proboszczowi i nawet nie zadawali mu pytań po co. Normalnie jak półbóg.
#feels #wykop30plus #wykop30club #gimbynieznajo
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@codziennaKasia: przeciez tak jest
@nextlvl: były :D
@xmas78: też od rodziców z zakładów pracy paczki dostawałem :D Akurat patentu z pomarańczą nie pamiętam, ale ogólnie mikołajki to był chyba mój ulubiony dzień w roku m.in. przez to właśnie.
@codziennaKasia: Oglądałem filmy na VHSach czy w TV i nie mogłem wprost uwierzyć, że pizze przywożą do domu w takich kwadratowych pudełkach :D
@Aerwin: jak pojechaliśmy z 5. klasą podstawówki na wycieczkę do Krakowa, z noclegiem, to najważniejszym eventem podczas tej wycieczki było zamówienie pizzy na telefon do hotelu, gdzie spaliśmy.
Jakiegoś smoka, czy wawelu to nawet nie pamiętam, tylko to, że zamówiliśmy jakąś pikantną Diablo xD I mam zdjęcie jak
Innym razem gdzieś mii się udało dorwać książeczkę w produktami figurek Transformersów - to było coś. Nie wiele do szczęścia było potrzeba, wyobraźnia robiła resztę.
@alexander-dantes: to samo.
Książeczki z Lego i książeczki z zabawkami na święta, które były dla mnie kompletnie
Pobierz@Aerwin: w ogóle ja mam wrażenie, że przeszliśmy jakby na porządku dziennym z ciemnoty absolutnej do zachodniego świata ot tak i za mało czasu poświęcamy na analizę tego jak było zaledwie 25-30 lat temu.
- ćpuny latające ze strzykawkami z hivem
Tak pięknie się właśnie nasz kraj rozwinął w ostatnie 25 lat..