Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 41.7% (86)
- Nie 38.8% (80)
- Nie wiem 19.4% (40)

KarnetNaGlony +61
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz

na rynku pracy trzeba się rozwijać i nie stać w miejscu, albo jakość, efektywność albo nauka nowych rzeczy.
Jak ty nie widzisz kolejnych możliwości tylko wypicie browara to może przydałby się psycholog albo psychiatra.
Szukaj ludzi na wykopie co robią coś i próbuj tego samego.
Ja jakiś czas odkryłem planszówki i zdarza mi się bywać
@mirko_anonim: rozmyślanie zabiera ci energię, więc musisz nie rozmyślać.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Lord-Penetrator: oho darwinizm spoleczny, typowe dla przyglupow z konfedepisu
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Niestety, trzeba nauczyć się z tym żyć - że odstaje się od elit i oskaratu - szukać radości w drobnych rzeczach.
Poza tym jeszcze gdzieś tak do 2018 roku mogłeś sobie wyjechać na zachód na
odpowiedź jest taka, że znalazł bo chodził grać do znajomych z którymi utrzymywał kontakt. Oprócz grania były też inne wyjścia.
A ze znajomych to powiem ci gdzie znaleźli dziewczyny, na dyskotekach, na festiwalu mangi, na rekolekcjach, przez wycieczki zagraniczne, wypady w góry. kursy tańca.
Tak samo budowa domu. Siostra w 2019 roku wprowadzała się do domu, który z wykończeniem i z większością wyposażenia nie kosztował 400 000 zł. Kuzyn wykańczał nowy dom w 2020 roku i wprowadzał się to właśnie wtedy łańcuchy dostaw zostały przerwane i musiał