Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: rynek mieszkaniowy jest taki sam od 30 lat, więc dziwię się, że nie przywykłeś.
na rynku pracy trzeba się rozwijać i nie stać w miejscu, albo jakość, efektywność albo nauka nowych rzeczy.

Jak ty nie widzisz kolejnych możliwości tylko wypicie browara to może przydałby się psycholog albo psychiatra.
Szukaj ludzi na wykopie co robią coś i próbuj tego samego.
Ja jakiś czas odkryłem planszówki i zdarza mi się bywać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli nie jarają cię typowe rzeczy to zacznij próbować nietypowe: pobaw się elektryką/elektroniką, jakieś hakowanie, dark web, wiedza o kosmosie, może nawet jakieś zajęcia uznawane za kobiece jak układanie bukietów. Mam znajomego florystę co układa najładnejsze bukiety w okolicy i jest to normalny, męski mężczyzna. Ostatnio widzę też że kowalstwo wraca do łask. Patrz co robią inni i jeśli choć trochę cię to zainteresuje to spróbuj samemu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Podpowiadam: służba WOT, boks i inne sporty kontaktowe, grupy rekonstrukcyjne, ruchy polityczne (Klub Konfederacji np.), grupy religijne (Wojownicy Maryi np.). Wszyscy Ci ludzie mają tę cechę wspólną, że spotykają się po zajęciach na żarciu/browarze. Dodatkowo portale randkowe ale nie jakieś ***ne tindery, tylko takie lepsze. Ale to tylko dla tych, którzy rzeczywiście chcą coś zmienić, dla reszty jest tylko przegryw i cierpienie na, które zaslugujecie.
  • Odpowiedz
@qusqui21: Jak nie lubisz konfede-pisu to sobie wstąp do ostatniego pokolenia, platformy obywatelskiej czy innej sekty. Albo starzej się w samotności. Większość z was tak skończy, ale może chociaż kilku posłucha rady kogoś bardziej doświadczonego. Dzisiaj jak ktoś ma samochód i internet, to znajdzie sobie towarzystwo, jeśli nie jest kretynem.
  • Odpowiedz
@PiesekKrolowejElzbiety: pamiętam jak z 10 lat temu tutaj nieironicznie radzono zapisanie się na kursy językowe bo mordo będziesz musiał gadać z ludźmi i dalej samo się wszystko potoczy XD akurat wtedy chodziłem na niemiecki i dobrze widziałem jak to wygląda w realu. Każdy przychodzi zmęczony po dniu w pracy byle to odbębnić i iść do domu. Owszem jakis smak talk przed czy po zajęciach, ale to tyle
  • Odpowiedz
@Qullion: Rynek mieszkaniowy to się pogorszył nieodwracalnie od czasów Covida w 2020 roku gdy zabrakło materiałów budowlanych i ceny wywaliło w kosmos, oraz ceny usług. Stal z 600-700 zł za tonę podskoczyła nawet do 6000 zł za tonę, a teraz spadła gdzieś do 2600 zł za tonę. O reszcie nie będę pisać bo to temat rzeka.
Poza tym jeszcze gdzieś tak do 2018 roku mogłeś sobie wyjechać na zachód na
  • Odpowiedz
@lester-53: a czy ktoś kiedyś znalazł dziewczynę siedząc w domu i z nikim nie rozmawiając?
odpowiedź jest taka, że znalazł bo chodził grać do znajomych z którymi utrzymywał kontakt. Oprócz grania były też inne wyjścia.

A ze znajomych to powiem ci gdzie znaleźli dziewczyny, na dyskotekach, na festiwalu mangi, na rekolekcjach, przez wycieczki zagraniczne, wypady w góry. kursy tańca.
  • Odpowiedz
@Qullion: W 2008 roku to kupowałeś mieszkanie w Gdyni blisko centrum z rynku wtórnego za 70 000 zł, a teraz takiego nie kupisz za 500 000. xD
Tak samo budowa domu. Siostra w 2019 roku wprowadzała się do domu, który z wykończeniem i z większością wyposażenia nie kosztował 400 000 zł. Kuzyn wykańczał nowy dom w 2020 roku i wprowadzał się to właśnie wtedy łańcuchy dostaw zostały przerwane i musiał
  • Odpowiedz