Aktywne Wpisy

josedra52 +316

wilk-na-mikrofonie +222
Dzień dobry Pańswu.
Szanowne państwo, kochani moi.
JEST!!!!111
Udało mi się postawić serwer świąteczny na ten rok. Tak jak pisałem wcześniej serwer d--y nie urywa bo pierwszy raz w życiu stawiałem serwer do cs-a i ma trochę bugów, ale jest. Z góry chciałem podziękować użytkownikowi @kreeker za pomoc oraz @PePeZBA, któremu ukradłem roundsoundy i
Szanowne państwo, kochani moi.
JEST!!!!111
Udało mi się postawić serwer świąteczny na ten rok. Tak jak pisałem wcześniej serwer d--y nie urywa bo pierwszy raz w życiu stawiałem serwer do cs-a i ma trochę bugów, ale jest. Z góry chciałem podziękować użytkownikowi @kreeker za pomoc oraz @PePeZBA, któremu ukradłem roundsoundy i
źródło: bencownia
Pobierz

Czemu inne? A czemu nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
(więcej poniżej)
Kryteria:
- stabilne distro
- bez jakichś kontrowersji ani problemów z prywatnością
- aby działał na nim steam i najnowsze stery nvidii
- wygląd - w sumie co się nawinie, byle można było pasek z apkami mieć z boku ekranu i nie wyglądało to wtedy jak gunwo
- najlepiej aby było rozwijane przez organizację/społeczność, która nie została przejęta przez tzw. "woke"
Canonical trochę już za bardzo kombinuje forsowaniem snap do instalacji oprogramowania, podczas gdy wciąż jest aptitude i nigdy nie wiadomo, przez które cokolwiek instalować. Poza tym, niektóre aplikacje dostępne przez snap, nie działają po instalacji ze względu na snapowy sandbox. Taki rozkrok ani nie jest spójny ani pomocny. Na dodatek co raz częściej po zainstalowaniu czegokolwiek chce restartu, zaczynam mieć flashbacki z windowsa ;)
#kiciochpyta #pcmasterrace #linuxmasterrace #linuxgaming #jakiedistro
Wygląd to raczej kwestia GUI jakie wybierzesz - osobiście nie widzę sensu używać czegoś innego niż KDE na zwykłym desktopie. Pasek z apkami na KDE wrzucisz sobie gdzie chcesz.
Z rzeczy do robienia w terminalu na Fedorze to chyba tylko trzeba stery do nvidii w ten sposób zainstalować.
Osobiście sam się już przesiadłem na Endeavour, ale Fedora jak najbardziej spoko.
Fedora z KDE to stabilne, nowoczesne i bezproblemowe distro.
EDIT: przetestuj se do gier kernele liquorix i zen
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: archinstall istnieje, masz tam nawet wybór DE.
@laserowy_salcesonik: nom, dla mnie już co najmniej piętnasty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masz może porównanie do jakichkolwiek innych distro i czemu nie one tylko właśnie Debian?
Ok, Fedora dochodzi na listę to rozkminy.
Czym się różni Endeavour od Fedory?
Tak, to trafia w mój profil ;)
Endeavour trafia na shortlistę. Dzięki
@szpongiel: brakiem systemd, którego wprowadzenie zostało trochę sztucznie wymuszone. Więcej przeczytasz na stronie projektu.