Wpis z mikrobloga

@CipakKrulRzycia: nie wiem czemu wszyscy obieraja te ustawe, jako skierowaną strikte do osób homoseksualnych, przecież duuża część społeczeństwa bierze śluby tylko i wylacznie dlatego , bo ułatwia to wiele rzeczy
  • Odpowiedz
duuża część społeczeństwa bierze śluby tylko i wylacznie dlatego , bo ułatwia to wiele rzeczy

@Kermit11: No i komu to przeszkadza? Chca ulatwic wiele rzeczy biora slub, nie chcą nie biorą. Its that simple.
  • Odpowiedz
Dajmy takie same prawa gejom i lesbijkom. Będzie nas więcej mających te same prawa które ułatwią wiele rzeczy!

@CipakKrulRzycia: Ale lesbijkom nikt nie zabrania brac slubu z facetem tak jak hetero kobiecie nikt nie zabrania brac slubi z facetem.
Maja dokladnie te same prawa.
Co dalej? Dasz slub komus kto sie zakochal w swoim wale z koldry? Nikt nikomu nie broni kochać kogo sie chce.
Polska byla krajem, ktory juz w 1918 nie karał
  • Odpowiedz
Bardzo dobra inicjatywa. Gdyby związki partnerskie były wcześniej to Nawrocki byłby w takim związku z Jerzym i prezydentka Gdańska nie porwała by go bez wiedzy Karola i nie zamknęła go w DPSie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kermit11 Gdyby zrobili marketing, że zamiast ślubu cywilnego możesz iść np. do notariusz i zarejestrować związek tak jak małżeństwo to mogło to być wcześniej ogarnięte. No ale lewa strona nie podumała i muszą grać kartą kto kogo w co rucha no I stąd ta obstrukcja legislacyjna.

Oczywiście mogę się mylić i nie byłoby to takie proste ale bez tej całej tęczowej otoczki to związki partnerskie łatwiej przeszlyby moim zdaniem.
  • Odpowiedz
jako skierowaną strikte do osób homoseksualnych,

@Kermit11: a ja wiem, bo nawet ta ministra pcha flagi lgbt i o nich gliwnie pisze, zamiast mowic o glownej grupie. Do tego parady i miesiac dumy zawlaszczyly sobie wlasnie te chore grupy
  • Odpowiedz
@RieslingBuchhajster: ale zabranie się już wziąć kobiecie ślub z kobietą. Alle niby dlaczego? Korwin nawewt dopiero co na Twitterze napisał, że małzeństwo jest po to by były z tego dzieci. Więc takie małżeństwo lesbijek to jest szansa by od razu co najmniej dwójkę dzieci maiły zaraz po ślubie!
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: W tym katolskim ciemnogrodzie taka ustawa nie przejdzie nawet w roku 2100. Niestety żyjemy w kraju skrajnie konserwatywnym i patrząc na poparcie dla Mentzena, Brauna, Nawrockiego wśród młodych to się jeszcze długo nie zmieni, a jeśli już to na gorsze.
  • Odpowiedz