Wpis z mikrobloga

#pokazauto niecały rok temu udało mi się spełnić marzenie z dzieciństwa i po skończeniu 40. lat kupiłem swoje pierwsze 911. Tak wiem, że najbrzydsze ze wszystkich :) ale dzisiaj w wieku 24 lat ma 39 kkm przebiegu :)
testadimoro - #pokazauto niecały rok temu udało mi się spełnić marzenie z dzieciństwa...

źródło: dsc_0996

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@testa_di_moro: na szczęście 996 było przez długi czas niedoceniane, przez to można je jeszcze kupić w miarę normalnej cenie. Razem z 991 to chyba najbardziej opłacalne Porsche w długim terminie, gratulacje! Co prawda sam jeżdżę juz trzecią Panamerą, ale dalej oglądam się za każdą 911 :)
  • Odpowiedz
@mlodygustaw: zakup jest całkiem ok. 131k, ubezpieczenie tylko pzu bo staroć: komplet kosztował 5600, olej i filtr do wymiany 500 zł, koszt roboty: w Porsche 1800 zł, w zwykłym zakładzie 100 zł. Jeździć można już tylko na 98, bo w 95 jest 10% bioszajsu. Generalnie jest ok.
  • Odpowiedz
@testa_di_moro: też mam cel do 40 kupić 911, pewnie padnie na 992 jak jeszcze trochę stanieje l. Miałem tak samo z Panamerą, miałem cel kupić do 30, udało się 5 lat wcześniej i była to najlepsza decyzja, mam nadzieję, że podobnie będzie z 911. Myślałeś może o kupnie 996 turbo jako inwestycji?
  • Odpowiedz
@testa_di_moro: i fajnie. Może i brzydkie, ale mi się np. podoba bardziej niż wszystko co było później ,aż do najnowszej generacji. Niech ci się paszcza cieszy, gratulacje.
  • Odpowiedz