Wpis z mikrobloga

Jeśli macie w pobliżu jakiś sklep z azjatycznymi rzeczami bądź macie możliwość być w takim przybytku to z całego serca polecam wam te sosiwo (hoisin sauce) żółtki dają go do kaczki ale jest też wyśmienity z majonezem (mix) - właśnie se jem kurczaka z takim majonezem, albo do zupki chińskiej można dodać i jest miazga, ogólnie to nawet można z koleżanką w łóżku zastosować i będzie smacznie ale taki jebnięty nie jestem więc polecam dozować oralnie, serio dobre to jest. #jedzzwykopem #gotujzwykopem #oswiadczenie #jedzenie kup se chłopie albo babo i nie pożałujesz ( ͡º ͜ʖ͡º)👍
Solid_Lad93 - Jeśli macie w pobliżu jakiś sklep z azjatycznymi rzeczami bądź macie mo...

źródło: temp_file7522617746902503864

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pasta_alla_carbonara śmieszne bo nie lubiłem go w ogóle jak się z nim spotkałem bo był zbyt przesadzony w smaku ale później zrozumialem, ogólnie lubię robić zakupy w takim centrum "azjatycznym" bo mają na prawdę zarabiste rzeczy
  • Odpowiedz
@Solid_Lad93: potwierdzam, hoisin świetnie pasuje do wielu rzeczy :) polecam też sprawdzić sos ostrygowy, który pomimo troche strasznej nazwy, nadaje się do dodania do większości dań i nadaje im taki słonawy, bardzo głęboki posmak.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vade masz na myśli sos rybny? W Tajlandi i tam do okola używają tego właśnie zamiast soli, fajna sprawa bo ma taki cipkowaty posmak rybny, jeszcze używam do gotowania olej sezamowy, niesamowicie podkręca smak a jak chcesz iść na całość to kup pastę Tom Yum, mleko kokosowe, jakąś rybę, krewetki i dashi czyli bulion rybny i masz taką zupę, że my wszyscy zazdrośni
  • Odpowiedz
@Solid_Lad93: mam na myśli sos ostrygowy, taki np jak @Hoisin_Sticky_Ribs podlinkował, jest słodszy i dużo gęstszy niż sos rybny^^ idealny do stir fry, ryżu, potrawek, zup. A wszystko co wymieniłeś mam w szafkach, bo bardzo często gotuję kuchnię azjatycką :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Vade no i elegancko siostro, tak trzeba żyć, ja sobie taki zestaw 3 różnych ryb zapodam z sosem z pomidorków i czosnku z makaronem ( ͡º ͜ʖ͡º) jak się umie gotować to wcale dużo pieniędzy nie trzeba wydawać a można jeść dobrze, w cenie na prawdę dobrego obiadu można kupić beznadziejną pizze u turasa
Solid_Lad93 - @Vade no i elegancko siostro, tak trzeba żyć, ja sobie taki zestaw 3 ró...

źródło: temp_file7619438893786957177

Pobierz
  • Odpowiedz
@Solid_Lad93: no wygląda super, choć jak nie z polskiego sklepu ( ͡° ͜ʖ ͡°)- czosnek i pomidor to połączenie typu przepyszna klasyka, chociaż mi z racji pomieszkiwania, zawodu i pasji bliżej do azjatyckich smaków. ^^ W ogóle w kuchni polskiej stanowczo za mało jest ryb, rozumiem, że o owoce morza ciężko, ale i tak. A jeśli już jakaś ryba, to mrożona
  • Odpowiedz
  • 0
@Vade Ja ogólnie wolę ryby i warzywa, mimo tego, że nie jestem vegetarianinem czy veganem to żadko jem mięso i nie odczuwam jakiejś ekscytacji ze steków itd, wolę zjeść kanapkę z dobrym serem i pomidorem i wlasnie ryby & owoce morza, z mięsa jak już to tatar wołowy bardzo lubie albo kaszanke swojską z patelni ale jakieś steki czy coś to jak bym miał tekturę w buzi, nie jara mnie to...
  • Odpowiedz