Aktywne Wpisy

Codon +133
#gielda proszę bardzo, chcieliście to wrzucam update portfela po lekko ponad 3 miesiącach od ostatniego screena. Jeśli macie jakieś pytania, zapraszam do komentarzy.
źródło: 1000011061
Pobierz
atteint +67
proszę państwa, przed państwem żółty ser pleśniowy z Biedronki.
źródło: 1000008865
Pobierz

#ekonomia #gospodarka #szwecja
źródło: GsQegjVWUAAFNTa
PobierzPo co, per capita też ich gonimy podobnie.
Szwedzi są bogatsi i będą ale warto docenić skok cywilizacyjny naszego kraju.
Myślę że wiele krajów chciałoby być na miejscu Polski, chyba nawet większość
A czy ja wyśmiewam Szwecję? Pokazuję progres jaki zrobiliśmy. My też mamy swoje marki i mamy ich coraz więcej, a Volvo jest chińskie xd.
Saab zdechł
Volvo sprzedali Chińczykom
pewnie dużo więcej tego było
@vieniasn @duzy_krotki dobrze, że w Polsce rozwija się wiele korporacji. Na całym świecie kupują w Dino i zamawiają do paczkomatów(chociaż tutaj właściciel jest amerykański) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@onepnch: LEWAKUUU TY!
nie rozumiem co chciałeś mi powiedzieć szczerze mówiąc ale tak - po kilku latach prospołecznej polityki w latach 2015-2019 również powoli zmierzamy drogą neoliberałów z zachodu pakując się w austerity i politykę lizania rowa kapitalistom
Na wykresie porównanie realnego wzrostu PKB per capita wybranych państwa. Jak widać Szwecja w ciągu ostatnich dwóch dekad radziła sobie na tle innych wyjątkowo dobrze, nawet lepiej od Niemiec, które to miały osiągać jakieś wielkie korzyści w wyniku wprowadzenie trefnego euro.
Mnie wzrost Szwecji też zaskakuje, ale z innego powodu. Zastanawia mnie, jak ona to osiągnęła ściągając do kraju tylu afrykańsko-muzułmańskich półanalfabetów i przestępców. To tylko potwierdza, jak bardzo
źródło: PKB per capita Szwecji
Pobierz