Wpis z mikrobloga

Dzisiaj jest ten dzień. Mój pracodawca właśnie traci zlecenie na którym pracuje, co oznacza ze za chwilę dostanę wypowiedzenie. Kumpel już wczoraj odebrał swoje. Brał ktoś kiedyś w takim przypadku l4 od psychiatry i może uratować jakąś poradą? Czuję, że cała sytuacja mnie mocno stresuje, a chciałbym na spokojnie poszukać nowej pracy przez ten miesiąc wypowiedzenia ʕ ͡° ʖ̯ ͡°ʔ

#pracbaza #umowaoprace #kolchoz #januszebiznesu #l4 #zwolnienielekarskie #zwolnieniezpracy #wypowiedzenieumowy #psychiatra
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kidi1: Wiadomo... Tym bardziej, że czuję że tylko się tu marnuje. No ale jakiś tam strach jest ze względu na możliwość pogorszenia warunków życia, problem ze znalezieniem nowej pracy itp... plus dodatkowo spędziłem tu prawie 5 lat. Dużo znajomości, fajnych chwil i wspomnień (,)
  • Odpowiedz
  • 0
@telemach20: Nie no, planuję przyjąć wypowiedzenie, bo dostanę odprawę. Po przyjęciu chce się ulotnić na cały czas trwania wypowiedzenia żeby móc skasować jeszcze ekwiwalent za urlop, którego mam 10 dni zaległego + 13 dni do końca czerwca będzie w tym roku.
  • Odpowiedz
  • 0
@ul_Chabrowa_9_84-223_Linia: Nie będzie problemu dostać je na miesiąc? Nie chce tam wracać już, bo z jednej strony wiem z czego wynika taka decyzja firmy, ale z drugiej mam trochę żal. + kwestia taka, że będą chcieli mnie wysłać na urlop do odebrania, a ja jednak wole żeby mi za niego zapłacili
  • Odpowiedz
  • 0
@PurpleHaze: Już jestem w pracy :(. Myślałem o tej opcji, tylko że istnieje takie ryzyko, że zostanę delegowany do pracy na innym projekcie bardzo daleko od mojego miejsca zamieszkania, przez co sam pewnie dam wypowiedzenie. W umowie mam napisane, że świadczę prace na terenie całego województwa. Wtedy niestety będę mógł powiedzieć papa odprawie, która przysługuje mi teraz
  • Odpowiedz