Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wiele tu o problemach z pracą dla programistów, to moje pytanie jak wygląda rekrutacja obecnie na PM, ktoś z Was zmieniał pracę ostatnio? Patrząc na ilość ofert - nie jest źle, na linkedin parę ofert miesięcznie mi wpada. Za 2 miesiące kończy mi się projekt w firmie, decyzja czy rozwijają wkrótce, ale nastawiam się na koniec fajnej przygody. Jeśli przechodziliście rekrutację ostatnio to będę wdzięczny za info czy tak jak na programistę znacznie wydłużył się czas, czy sama rekrutacja ma nie wiem, więcej etapów? Z rekrutacją nie mam zbyt doświadczenia, raz zmieniałem pracę po 3 latach i teraz 3 lata siedzę w obecnej firmie więc obstawiam ze do samej rekrutacji muszę sobie wiele formułek i schematów powtórzyć.

#it #pm #programowanie #scrum #agile #zarzadzanieprojektami

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
zaradny-lider-33: We Wrocławiu na jedną ofertę pracy generycznego IT PMa z kilkuletnim doświadczeniem pierwszego dnia po publikacji przychodzi ~100 CV we Wrocławiu i to w firmie która ma raczej słabą renomę w mieście. Po tygodniu jest CVek kilkaset.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Kilkaset osób na jedno miejsce no to brzmi jak typowa sytuacja dla programistów obecnie. Eh, do czego to zmierza? Jak na razie nie widać w statystykach bezrobocia jakiegoś dużego ruchu a tu wychodzi na to, że potencjalnie kilka tysięcy osób z branży nie będzie miało znaleźć jak pracy.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer
  • Odpowiedz