Wpis z mikrobloga

argumenty jakby przez te 8 lat komukolwiek, cokolwiek realnie się wydarzyło na co PiS miał wpływ

@czuczer: jeśli tak to musi to być wybitna partia miernot
  • Odpowiedz
@gustowny_dzikus dokładnie, a te wykopki wciąż się oszukują. Nawrocki i Trzasik stoją na czele antyludzkich globalistycznych partii ( ͡º ͜ʖ͡º)

Znam takich co w 2023 głosowali na Tuska aby móc sobie robić zakupy w niedzielę. Jak się ich pytam jak tam niedzielne zakupy to emanują wściekłością ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Nic się nie zmieni w waszym życiu i będziecie tak jak wcześniej wstawać na piątą do kołchozu robić na tego złodzieja

@gustowny_dzikus: Od tego zależy czy wrócą PiSowskie praktyki jak aresztowanie za kupno Bitcoina, przesłuchiwanie podczas porodu, wypuszczanie przestępców wolno (Wąsik, Kamiński), zmiana prawa by chronić swoich przed więzieniem (Obajtek) itd. Uwierz, nie chcesz mieć wypadku ani zatargu z członkiem PiS jak będą mieli pełnię władzy. Skończysz jak chłopak w
  • Odpowiedz
@gustowny_dzikus: po oderwaniu pisu od władzy, realnie zaczęło mi zostawać kilka stowek w portfelu miesięcznie - bo ten złodziej obajtek juz nie sterował cenami paliw
Więc nie p-----l ze nic sie nie zmieni
  • Odpowiedz
@moj_wykopowy_login: Pamiętam i pamiętam też 8 lat przed 8 latami rządów PiS. Sprzedawanie lasów, kopalń, stoczni, blokowanie elektrowni, sprzedanie autostrady prywatnemu typowi, wiele afer o złodziejstwo i kolesiostwo, obstawianie spółek skarbu państwa swoimi i słynne wtedy umowy zlecenia gdzie ludzie kilka lat pracowali na tym gównie bo pracodawcy tym sposobem omijali więcej składek. Tusk wtedy mówił że Polska będzie drugą irlandią xd i że mamy iść na studia i zostać
  • Odpowiedz
@moj_wykopowy_login: jasne że pamiętamy, tak samo jak ich poprzedników, jak i m tam było.... aaa PO! Teraz jeszcze zwróć uwagę w okresie o którym piszesz pis i po głosowały niemal tak samo - ramię w ramię, a w czasach covidu to praktycznie jednomyślnie. Mówiąc o czasie covidu chcę wam wszystkim przypomnieć, ze to przedstawiciele po i lewicy proponowali najostrzejsze rozwiązania, nazywając nieszczepionych mordercami i naciskając na rząd aby nieszczepionych wyciąć
  • Odpowiedz
@gustowny_dzikus: Ja mam wielu znajomych w różnych krajach świata - studiowałem i pracowałem wiele lat za granicą często rozmawiamy.
Będzie mi wstyd że wieśniacki gangus będzie rządził. Chodzi o wartość reprezentacyjną.
Jeżeli chodzi o decyzje - prezydent praktycznie blokuje albo i nie. Nie ma wartości ustawodawczej.
  • Odpowiedz