Aktywne Wpisy

Ziom166 +6
A stał pies ten wykop, wracam za pół roku. Do zobaczenia 17.05.2026, jak nie zapomne

Uuroboros +2
Nie rozumiem grania jako postać żeńska w grach.
Ludzie tłumaczą to tak że wolą patrzeć na żeńską postać bo tak a czasem mówią bo nie są gejami.
Tylko że to implikuje że dialogi jakie będziecie mieli będą z perspektywy żeńskiej, implikuje to też że gra będzie się do was odnosiła jak do kobiety z odpowiednimi zaimkami i usposobieniem np postaci męskich, czy blokadą romansów z kobietami.
Jak to nie jest gejowe to
Ludzie tłumaczą to tak że wolą patrzeć na żeńską postać bo tak a czasem mówią bo nie są gejami.
Tylko że to implikuje że dialogi jakie będziecie mieli będą z perspektywy żeńskiej, implikuje to też że gra będzie się do was odnosiła jak do kobiety z odpowiednimi zaimkami i usposobieniem np postaci męskich, czy blokadą romansów z kobietami.
Jak to nie jest gejowe to

A na czym wy jeździcie i po co w ogóle jeździcie?
Ja traktuję jazdę na szosie przede wszystkim jako trening kardio i mentalny reset, ale też mentalne i sportowe wzywanie (głownie chodzi o strome lub długie podjazdy), a dopiero poźniej widoczki i te sprawy. Oprócz tego że jazda na rowerze pali mnóstwo kalorii, to dodatkowo robi bardzo dobrze na głowę, pozwalając na choćby chwilowe odcięcie się od problemów i zmartwień. Także jeśli zastanawiasz się jak zrzucić kilogramy lub szukasz zajawki na zdrową odskocznię od rzeczywistości, to polecam rower! Ze względu na sportowy styl życia który zaszczepił we mnie mój tata i bardzo duże samozaparcie, nigdy nie miałem problemów z nadwagą. Wiadomo jednak że przy siedzącym trybie życia i z wiekiem lekko nie jest. Dlatego coś trzeba robić żeby nie przytyć i nie zwariować, a rower, w zasadzie każdy jego rodzaj, to świetny sposób.
Wcześniej jeździłem na MTB i wbrew temu co twierdzili znajomi, przejście na rower szosowy nie było aż tak gładkie i trochę czasu minęło zanim zacząłem czuć szosę. Z kupnem roweru też było "zabawnie", bo trafiłem akurat w samo oko pandemii. Także serdecznie zapraszam do obejrzenia recenzji, gdzie jest wplecionych kilka anegdotek, w tym m.in. poradnik jak nie kupować roweru ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Jeśli macie jakieś ciekawe/zabawne historie związane z rowerem, dajcie znać w komentarzu!
#rower #rowery #szosa #mtb #canyon #wykopcanyonclub #zainteresowania #sport #zdrowie #odchudzanie #motywacja
@szwajcarski-szlak: "Nie jest gładkie" to dobre słowo na określenie dyskomfortu po przesiadce z MTB, na gorszej nawierzchni to jakby jechać na wiertarce udarowej.
@szwajcarski-szlak: Specialized Allez Elite 2013, a po co to w sumie tak jak ty ;)
@szwajcarski-szlak: Dlatego ja nie zrezygnowałem nigdy z mtb i musowo zawsze w środy dzikowanie po lasach z ekipą :)
@dran2: haha, coś jest w tym co piszesz, i gdyby jakość dróg nie była tak dobra
@szwajcarski-szlak: fakt, trochę staruszek, ale dbam o niego i śmiga jak powinien :)