Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na pewno lepsze to, niż 4 rowery, rowerek 3 kołowy i 2 hulajnogi na 4 mieszkania w mojej, zamykanej części piętra. Do niedawna jeszcze sanki były i sporadycznie składzik materiałów budowlanych, bo jedni sąsiedzi się remontują na raty.
  • Odpowiedz
@olito: No dobra ale tak szczerze, w jaki sposób Ci to przeszkadza, blokują klatke schodową czy jak? Bo jeśli mają rezygnować z pewnej wygody tylko dlatego, że ty się czujesz dziwnie z tym to troche słabo
@Wiskoler_double Wytłumaczysz mi w jaki sposób to miałoby zagrażać w czasie pożaru, albo stwarzać takie zagrożenie? Pytam serio, nie widzę w tym nic złego
  • Odpowiedz
@Shooter6661: Bardzo prosta sprawa, na drodze ewakuacyjnej znajdują się przedmioty łatwopalne. Dodatkowo sa również przedmioty uniemożliwiające w skrajnych sytuacjach sprawne poruszanie się brygady ogniowej w razie przewrócenia się szafy, czy tam wieszaka. Znajdź jakiegoś specjalistę od spraw BHP i p-poż to jeszcze kilka rzeczy znajdzie.
  • Odpowiedz
@Sebastix: Da się, w administracji musi być tylko ktoś z jajami by nie bać się lokatorów. Najpierw idzie pismo z potwierdzeniem otrzymania i terminem usunięcia przedmiotów, oczywiście podparte odpowiednimi paragrafami regulaminu wspólnoty/spółdzielni. Dodatkowo powinno zawierać stwierdzenie iż w wypadku niedostosowania się do rzeczonego pisma, zostanie wynajęta firma sprzątająca, a kosztami obciążony lokator. W spółdzielni w której pracowałem takie pismo odnosiło błyskawiczny skutek.
  • Odpowiedz
Ciekawe co na to przepisy p-poż.

@Wiskoler_double: jako że to jest wnęka to przepisy p. poż. nic na to.

Czułem się jakbym przechodził komuś przez mieszkanie.

no i? to ty się tak czułeś, wątpię żeby sąsiad czuł się jakby mu ktoś po mieszkaniu chodził
ale widzę, że przeżycie na tyle mocne że trzeba je opisać w internecie xD
  • Odpowiedz
@olito: przeraża mnie, ilu mamy w społeczeństwie wieśniaków, którzy nie rozumieją, czym są części wspólne budynku. To ewolucja tych kretynów, którzy trzymają rowery i wózki na korytarzu.
  • Odpowiedz
@olito: wykopki przypominaja mi tego konfidenta co nagrywal i zglaszal na policje kazdego kto kierunkowskazu nie wlaczyl skrecajac w posesje xD
  • Odpowiedz
@Foxing jesteś najlepszym dowodem na to jaki Polacy to jest głupi naród xD te przepisy po coś są roztropku. Nie - ta szafka pewnie nie zrobi różnicy. Taką samą na każdym piętrze pewnie w większości przypadków też nie (aczkolwiek już się zaczyna, bo to się - uwaga - będzie palić). Ale jak pozwolimy na takie szafki, rowery i co jeszcze - to jak się to rozwinie, jak się to skończy? Po
  • Odpowiedz