Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wiecie co jest przerazajace? Jestem po studiach jezykowych i dostalam prace w korpo z tym jezykiem obcym. Pracuje juz kilka lat i zarabiam spora kase, a nie umiem nawet obslugiwac excela, nie wspominajac o sql czy power bi. Jezyk zdazylam juz zapomniec bo i tak wszyscy mowia po angielsku. Jak strace te prace to koniec, bo po 1 nie mam zadnych skilli, a po 2 juz zapomnialam jezyka. Zarabiam wiecej od programistow. W ogole nie interesuja mnie tabelki, jezyki programowania itp. nie moj swiat, wiec takiej pracy juz nigdzie nie znajde. Ciekawe czy wezma mnie do kolejnej patrzac na bogate doswiadczenie ale zerowy skill czy bedzie bolesne zderzenie z rzeczywistoscia. Nawet probowalam robic rozne kursy na udemy itp ale raz ze i tak sie tego nie zapamieta jesli sie z tym nie pracuje a dwa to dla mnie pieklo
#zalesie #pracbaza #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: klasyczny syndrom oszusta, aż by się chciało zapytać "first time?". Prawdziwy strach do dupki zajrzy, to sobie szanowna pani język w dwa tygodnie przypomni i na rozmowie na przyszłe stanowisko wyjdzie na eksperta, co to nic w życiu innego nie robi, tylko w danym języku mówi. ( ͡° ͜ʖ ͡°) I tak się będzie kręcić do emerytury
  • Odpowiedz