Wpis z mikrobloga

123 239 + 52 = 123 291

Na zdjęciu kościół na St. Chrischona w Szwajcarii - najwyższy punkt kantonu Bazylea-Miasto. Jest tam też 250 metrowa wieża wyglądająca trochę jak rakieta, pod którą niedawno postawili proporcjonalnie dużą ławkę. Znowu wziąłem drona na przejażdżkę, ale tak wiało że przy wieży prawie go straciłem ( ͡ ͜ʖ ͡)

Przy dobrej pogodzie wjazd na górę to czysta przyjemność i dobry trening zarazem. Średnie nachylenie to 6% a ze szczytu rozpościera się bardzo fajna panorama na okolicę. No może ostatnia część podjazdu jest dość męcząca, bo nachylenie w okolicach 10% i niestety nie ma cienia. Zjazd też jest kozacki, ale jest sporo zakrętów i wioseczka po drodze, więc lepiej przejechać szutrami przez zieloną granicę z Niemcami i zjechać z tamtej strony. Jest tam rampa z 12% spadkiem, niewiele zakrętów, także rower sam idzie 70 dyszek. (ʘʘ)

Więcej można zobaczyć w filmie, gdzie w nawiązaniu do wcześniejszego wpisu o agresji drogowej i drogach dla rowerów widać infrastrukturę rowerową w Bazylei i okolicy. Generalnie jeździ się tu bardzo przyjemnie i jest ona w praktyczny i przystępny sposób rozwiązana z myślą o rowerzyście. Przykładowo niemal wszystkie jednokierunkowe ulice są przejezdne dla rowerów w obie strony i są tzw. Velostrassen - ulice z limitem 30 km/h z jaskrawo pomalowanymi niebezpiecznymi miejscami, którymi przejedziesz bezkolizyjnie (z pierwszeństwem).

#rowerowyrownik #rower #szosa #szwajcaria #podroze #drony #dji #zainteresowania #ciekawostki

Skrypt | Statystyki
szwajcarski-szlak - 123 239 + 52 = 123 291

Na zdjęciu kościół na St. Chrischona w Sz...

źródło: 98b1e227-4ab6-40e3-8da5-5d118b7fb342

Pobierz
szwajcarski-szlak - 123 239 + 52 = 123 291

Na zdjęciu kościół na St. Chrischona w Sz...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krymic1991: hehe, za bardzo się nie pomyliłeś. Okolica jest obfita w zameczki i ich ruiny.
@wikti010: DJI NEO wchodzi mi z kontrolerem do 4L torby podsiodłowej, w której mam jeszcze stuff rowerowy. Nie jest to najlepszy setup, więc zastanawiam się nad kupnem nieco większej torby pod siodło. Sam dron bez kontrolera zajmuje niewiele miejsca, ale sterowanie z telefonu to dramat, więc jedynie zaprogramowane funkcje wchodzą w grę. Za
  • Odpowiedz
@szwajcarski-szlak: mi do Evoc Hip Pack Pro 3l wchodził DJI Mavic Air 2 z kontrolerem. Potem kupiłem jeszcze Evoc Hip Pack Capture 7l i dodatkowo Sony A7R3 z 24mm się mieścił - tylko ten pierwszy Hip Pack Pro ma duuużo lepszy pasek. Nie wiem dlaczego do tego Capture dali taki lipny, cienki który się wbija w bebzon
  • Odpowiedz
@kupon: dzięki za podzielenie się swoją konfiguracją. Mój usecase jest dość nietypowy, bo nie chcę się objuczać, więc kombinuje z tym co mam. Ewentualnie jak wyżej, kupię większą torbę pod siodło. A jest tak bo dla mnie to głownie trening, a potem reszta, także nawet niechętnie robię postoje ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@enron: dzięki Mireczku za miłe słowa (ʘʘ) Nareszcie
  • Odpowiedz
@cnka: nie używam oryginalnego tylko tego co dostępne jest na Ali lub Allegro, ale potrzebne bla przejściówka, bo kąt nagrywania był zły. I nawet z przejściówką czasami źle się nagra. To pewnie kwestia pozycji na rowerze - im bardziej leżąca tym trudniej. Podpytaj kogoś z oryginalnym mocowaniem GoPro jak to jest tam rozwiązane, ale kosztuje 4x więcej niż to z Ali. Na kask nie polecam. Jeszcze masz opcję na kierownicę,
  • Odpowiedz