Wpis z mikrobloga

Rzadowe Centrum Bezpieczenstwa stwierdziło, że świetnym pomysłem będzie puszczenie mi Child alertu o polnocy a pozniej o 3 w nocy na druga karte sim, o dziewczynce, ktora zaginela i byla ostatni raz widziana jakies 300km od mojego miejsca zamieszkania.
Czy w kazdej panstwowej jednostce pracuja debile?
Jak pozniej cos sie bedzie serio dzialo i zobacze nadawce "Alert Rcb" to stwierdze, ze znowu jakas gowno burza co pojdzie bokiem.

#alertrcb #policja #polska
gniazdownik1016 - Rzadowe Centrum Bezpieczenstwa stwierdziło, że świetnym pomysłem bę...

źródło: 1000043464

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gniazdownik1016: od kiedy alert RCB przypominał emerytom o głosowaniu w wyborach na prezydenta a jednocześnie terroryzował ludzi covidkiem mam go zablokowanego na telefonach

prędzej się dowiem o różnych incydentach z wykopu niż z alertów, które dostają spazmów przy byle większym deszczu czy wietrze
  • Odpowiedz
prędzej się dowiem o różnych incydentach z wykopu niż z alertów, które dostają spazmów przy byle większym deszczu czy wietrze

@Catmmando: najlepsze jest to, że dowiem się szybciej - bo smsy o burzy i wietrze dostawałem już po tym jak zalało ulice w mieście lub zwiało mi rzeczy z balkonu. To po co mi takie ostrzeżenia po fakcie...

Narzędzie miało być fajne, a stało się polityczne (wybory, zmiana nadawania TV)
  • Odpowiedz
Child alert jest używany ekstremalnie rzadko, żeby go użyć muszą zostać spełnione kryteria odpowiednie.

@Mekeos: no super, muszą być spełnione wszystkie kryteria, z których jedno brzmi:

"Mamy powody przypuszczać, że ogłoszenie komunikatu pomoże odnaleźć dziecko ."
Jasne, ale jak zginie u mnie w mieście albo w okolicznych wiochach, a nie na drugim końcu
  • Odpowiedz
żebyś zobaczył zdjęcie i zwrócił uwagę w swoim otoczeniu.

@Mekeos: dlatego wysłali SMS bez zdjęcia - żeby zobaczyć to zdjęcie trzeba było otworzyć stronę policji więc to olałem
  • Odpowiedz
Mnie zastanawia kto siedzi w twojej głowie. Sam mówisz, że masz dwa telefony, powiadomień pewnie dostajesz kilkanaście dziennie, ale o jeden SMS, który miał pomoc w odnalezieniu kogoś to problem...problem współczesnego świata, gardzę i się brzydzę. Masz problem tylko i wyłącznie dlatego, że to akurat żre plusy na wykopie. @gniazdownik1016
  • Odpowiedz