Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Od dwóch tygodni przebywam na zwolenieniu z powodu epizodu depresyjnego (F32) ZUS zaprosił mnie na kontrolę do orzecznika. Trochę się obawiam, bo obecnie biorę leki, chodzę na terapie, ale "papiery" potwierdzające rozpoczęcie leczenia mam dopiero od teraz... Czy ktoś w Was może był na takiej wizycie i wie czego się spodziewać?

#depresja #l4 #psychiatra #zus

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ZUS kontroluje zasadność zwolnienia, więc okres, kiedy już się leczysz skoro lekarz dał ZLA. Weź dokumentację swoją, przeczytaj ją, u orzecznika powiedz prawdę na zadane pytania. W końcu lekarz na jakiejś podstawie podjął decyzję o niezdolności do pracy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: więc tak z dużym prawdopodobieństwem mogą cofnąć to zwolnienie Płaku płaku że depreskę mam i do pracy nimogę może nie poskutkować tym bardziej że zwyczajnie orzecznicy są wredni Ale z plusów - Orzecznik stwierdza że jednak możesz pracować i cofa zwolnienie od następnego dnia po stawieniu się Natomiast nie jest to żadna przeszkodą aby pójść po zwolnieni kolejne od i cyk znów masz zwolnienie
  • Odpowiedz