Wpis z mikrobloga

@derek25: Ci którzy mówią że Zandberg by ich opodatkował na 75% bo są 'bogaci', są bliżej do bezdomnego niż prawdziwego bogacza którego Zandberg chce opodatkować
  • Odpowiedz
  • 70
@bzyku95 ale mało ludzi sobie zdaje z tego sprawę, oni myślą że złapali pana boga za nogi, i już za chwilę będą na szczycie. Że to oni są tymi bogaczami itp. xD a tak naprawdę są biedakami zależnymi od jednej faktury.
  • Odpowiedz
@derek25 tak odpowiadam na mema, który nie ma nic z rzeczywistością, ale przywaciarze żyją kosztem własnych klientów i tak jak było z inflacją, ceny ich usług proporcjonalnie z nią rosły tak samo będzie z 75% PITem, wszystko płaci konsument
  • Odpowiedz
Ci którzy mówią że Zandberg by ich opodatkował na 75% bo są 'bogaci', są bliżej do bezdomnego niż prawdziwego bogacza którego Zandberg chce opodatkować

@bzyku95: no i co z tego? Czemu bardziej zaradni muszą płacić na nierobów? Nie każdy musi mieć samochód, mieszkanie czy ubezpieczenie zdrowotne
  • Odpowiedz
@bzyku95: xD
Parę lat temu proponowali 75% podatku ponad 500k rocznie i 55% dla ponad 250k rocznie
500k rocznie to dalej ma więcej wspólnego z bezdomnym niż bogaczami xD
  • Odpowiedz
Ci którzy mówią że Zandberg by ich opodatkował na 75% bo są 'bogaci', są bliżej do bezdomnego niż prawdziwego bogacza którego Zandberg chce opodatkować

@bzyku95:
No tak tak, widać to było jak się chce wziąć za tych miliarderów po kalkulatorze podatkowym partii Razem xD. Ten miliarder wg nich zarabia jakieś 6000 brutto - bo już od tej kwoty wszyscy zapłaciliby wyższy podatek.
  • Odpowiedz
@z_kim_ja_gadam: potwornie niesprawiedliwe jest to że praca jest opodatkowana tak jak jest, a odcinanie kuponów i życie jako rentier jest prawie za darmo

Tax the rich i tyle, jeżeli w tym podniosą też mi, trudno, stać mnie
  • Odpowiedz