Aktywne Wpisy

MagicznyMariusz +234
źródło: 1000017298
Pobierz
chodźcie se zjemy cukierkuw to bendzie fajen piontek (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
czemstujcie sie
czemstujcie sie
źródło: images (80)
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000017298
Pobierz
źródło: images (80)
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czołem Mirki i Mirabelki!
Zacząłem rozglądać się za kupnem mieszkania w Warszawie, co myślicie o tych lokalizacjach:
1. Wola, okolice metra Młynów, 2 pokoje budynek z lat 60.
2. Wola, okolice metra Księcia Janusza, 2 pokoje budynek z przełomu lat 60/70.
3 i 4. Sadyba/Stegny, obydwa bloki wzdłuż Sobieskiego, wiadomo obecnie jeździ tramwaj ale wszystko inne rozkopane. Bloki z lat 70, 3 pokoje.
5. Grochów, okolice Ronda Wiatraczna, w kierunku skwerku Majdańskiego. Blok z okolic przełomu wieków, 2 pokoje. Biorąc pod uwagę M3 w perspektywie kilku lat, może to być spory plus, dodatkowo, dużo nowsze budownictwo. Pytanie tylko jak z bezpieczeństwem w tym regionie?
Pracuje w okolicach Daszyniaka ale wiadomo, nie można wykluczyć, że kiedyś człowiek znów wróci na Mordor- więc biorę pod uwagę dojazd w obydwa miejsca.
Głównymi kryteriami są:
- komunikacja,
- bezpieczeństwo,
- dostępność usług (biedra/lidl, szama, fryzjer itd),
- tereny zielone - fajnie wyjść na spacer/pobiegać w parku,
- znośne ścieżki rowerowe,
- znośne parkowanie.
Która z podanych lokalizacji byłaby najlepsza? A może macie cos innego godnego polecenia? Budżet to okolice 600-700k. Im taniej tym lepiej :)
Celuje w mieszkania co najwyżej „do odmalowania”.
#warszawa #nieruchomosci #wola #goclaw #praga #mokotow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Która lokalizacja byłaby najlepsza?
@mirko_anonim: Pruszków/Grodzisk Mazowiecki
@mirko_anonim: nie kupuj marzeń bo się rozczarujesz.
Z tych wymienionych propozycji o ile chodzi tylko o samą lokalizację to te wolskie bym na pierwszym miejscu stawiał. Metro to nadtransport, obok 3 parki + lasek na kole w odległości dłuższego spaceru, bezpieczeństwo to trudny temat do oceny bo generalnie wszędzie w Warszawie jest już bezpiecznie, jak masz pecha
@ZdeformowanyKreciRyj: M3 jest absolutnie bezsensu, pod deweloperów ̶r̶o̶b̶i̶o̶n̶a̶ planowana, żeby mogli drożej sprzedać mieszkania
@Yuri_Yslin: Dojazd spoko, ale mając osiedlowy parking ze szlabanem na pilot jest problem z miejscem parkingowym. A co dopiero jak kupi mieszkanie bez takiego parkingu.
Ale dość przyjemna okolica IMO, fajna na spacery i rower
"Stare" osiedla są teraz regularnie remontowane
Obok masz Wole Park i Fort Wola, fajna silownie i basen (OSIR), duzo zielonego, sporo uslug (fryzjerzy, gastro).
@mirko_anonim: ja bym zdecydowanie Žižkov wybrał, ewentualnie Staré Vršovice.
@haabero: +1
Okolica Wiatraka ma taki dresiarski vibe - coś jak blok ekipa :)
Ale 600-700k przy K. Janusza to mało, żeby coś kupić.
W tej cenie znalazłem na Ursusie. I właśnie tylko do odświeżenia.
@ArtBB Pruszkowa/Grodziska nie wykluczam ale raczej w przyszłości, niż w tym
No też mi się zdarzyło coś podobnego oglądać i wyszło, że jest po zalaniu i chłop próbował to ukryć.