Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czołem Mirki i Mirabelki!
Zacząłem rozglądać się za kupnem mieszkania w Warszawie, co myślicie o tych lokalizacjach:
1. Wola, okolice metra Młynów, 2 pokoje budynek z lat 60.
2. Wola, okolice metra Księcia Janusza, 2 pokoje budynek z przełomu lat 60/70.
3 i 4. Sadyba/Stegny, obydwa bloki wzdłuż Sobieskiego, wiadomo obecnie jeździ tramwaj ale wszystko inne rozkopane. Bloki z lat 70, 3 pokoje.
5. Grochów, okolice Ronda Wiatraczna, w kierunku skwerku Majdańskiego. Blok z okolic przełomu wieków, 2 pokoje. Biorąc pod uwagę M3 w perspektywie kilku lat, może to być spory plus, dodatkowo, dużo nowsze budownictwo. Pytanie tylko jak z bezpieczeństwem w tym regionie?

Pracuje w okolicach Daszyniaka ale wiadomo, nie można wykluczyć, że kiedyś człowiek znów wróci na Mordor- więc biorę pod uwagę dojazd w obydwa miejsca.
Głównymi kryteriami są:
- komunikacja,
- bezpieczeństwo,
- dostępność usług (biedra/lidl, szama, fryzjer itd),
- tereny zielone - fajnie wyjść na spacer/pobiegać w parku,
- znośne ścieżki rowerowe,
- znośne parkowanie.

Która z podanych lokalizacji byłaby najlepsza? A może macie cos innego godnego polecenia? Budżet to okolice 600-700k. Im taniej tym lepiej :)
Celuje w mieszkania co najwyżej „do odmalowania”.

#warszawa #nieruchomosci #wola #goclaw #praga #mokotow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

Która lokalizacja byłaby najlepsza?

• Wola, metro Młynów 19.7% (15)
  • Wola, metro Księcia Janusza 15.8% (12)
  • Stegny, Sobieskiego 10.5% (8)
  • Sadyba, Sobieskiego 13.2% (10)
  • Grochów, rondo Wiatraczna 40.8% (31)

Oddanych głosów: 76

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Biorąc pod uwagę M3 w perspektywie kilku lat, może to być spory plus

@mirko_anonim: nie kupuj marzeń bo się rozczarujesz.

Z tych wymienionych propozycji o ile chodzi tylko o samą lokalizację to te wolskie bym na pierwszym miejscu stawiał. Metro to nadtransport, obok 3 parki + lasek na kole w odległości dłuższego spaceru, bezpieczeństwo to trudny temat do oceny bo generalnie wszędzie w Warszawie jest już bezpiecznie, jak masz pecha
  • Odpowiedz
Za to samochodem jest fajny dojazd, byle nie czerniakowską.

@Yuri_Yslin: Dojazd spoko, ale mając osiedlowy parking ze szlabanem na pilot jest problem z miejscem parkingowym. A co dopiero jak kupi mieszkanie bez takiego parkingu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Księcia Janusza i Młynów - Blisko metra - tam sporo starszych i troche patoli. Sadyba fajna ale w tych blokach mogą być nieuregulowane sprawy własności gruntów i nie ma metra, a tramwaj to wiadomo jak teraz wygląda. Grochów to zależy, jedz tam w nocy to się przekonasz.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
przykładny-podróżnik-84: Janusza to zajebista lokalizacja - mieszkam tam, choc w nowszym budownictwie. Do centrum jest 15-20 minut max (z dojsciem na metro). Jeżeli cos sie dzieje z metrem, masz co najmniej 3 autobusy oraz tramwaj przy Kasprzaka.

"Stare" osiedla są teraz regularnie remontowane

Obok masz Wole Park i Fort Wola, fajna silownie i basen (OSIR), duzo zielonego, sporo uslug (fryzjerzy, gastro).
  • Odpowiedz
imo najlepiej będzie ci na stegnsch sadybie. Całe życie tu mieszkam i uważam, że to jedna z fajniejszych czesci miasta do życia

@haabero: +1

Janusza to zajebista lokalizacja - mieszkam tam, choc w nowszym budownictwie. Do centrum jest 15-20 minut max (z dojsciem na metro). Jeżeli cos sie dzieje z metrem, masz co najmniej 3 autobusy oraz tramwaj przy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja mieszkałem przy Janusza i bardzo spoko, ale tam są bloki stojące na prywatnych działkach.

Okolica Wiatraka ma taki dresiarski vibe - coś jak blok ekipa :)

Ale 600-700k przy K. Janusza to mało, żeby coś kupić.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim Szukałem z podobnym budżetem i zapomnij, że kupisz coś sensownego na Woli w tym budżecie. Co najwyżej totalną rudere. Kończę wynajmować teraz właśnie kilka minut od księcia Janusza. W moim bloku była oferta 42m2i poszło za jakieś 720/730k. Ale jak znalazłem zdjęcia, to dramat. Wszystko do remontu, więc realnie dolicz jeszcze ze 100k do tej ceny.

W tej cenie znalazłem na Ursusie. I właśnie tylko do odświeżenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim Okolice Ursusa Niedźwiadek, wyszło 13k z kawałkiem za metr, blok jakoś z 70/80 lat.

No też mi się zdarzyło coś podobnego oglądać i wyszło, że jest po zalaniu i chłop próbował to ukryć.
  • Odpowiedz