Wpis z mikrobloga

Zróbmy mały test i sprawdźmy ile ciemnoty jest wśród nas ;P
Ciekaw jestem wyniku... ale chyba jeszcze bardziej komentarzy. = D

#astronomia #nauka #kosmos #teoriespiskowe

Czy doszło do załogowego lądowania na Księżycu?

• Tak 81.3% (3955)
  • Nie 18.7% (911)

Oddanych głosów: 4866

• 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Patrząc na obecne wyniki ankiety, już wiem, ilu debili mijam na co dzień idąc chodnikiem. Jest to, szczerze mówiąc, porażające, że tyle osób potrafi z taką pewnością wypowiadać się na temat, o którym w rzeczywistości wiedzą tyle, co nic.

@MondryPajonk: ty oczywiście byłeś na księżycu i możesz potwierdzić że nie jest sztuczną strukturą
  • Odpowiedz
cień rzucany przez drugi projektor

@Psiodbyt: koło mojej działki jest tajna instalacja ( ogrodzona ) i stamtąd bije światło do nieba. Znajomy, co ma ojca w służbach mówił, pewno dla zmyłki, że to szklarnie z pomidorami. Ale my wiemy swoje. PS. tam są fale niewidoczne, które w nocy przyciągają różne owady. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@MondryPajonk @phaxi: astronauci zostawili na księżycu wiele urządzeń z których korzysta dzisiaj NASA i ESA. Zainstalowane zostały specjalne zwierciadła dzięki którym możemy ocenić odległość, prędkość i prędkość oddalania się Księżyca od Ziemi, pobrali stamtąd wiele próbek. Oni nie tylko tam lądowali, ale też dużo pracy zostało odbębnione na powieszchni. To że jakiś znikomy promil płaskoziemców nie wierzy w lądowanie to nic absolutnie dla reszty ludzkości nie znaczy.
  • Odpowiedz
"Czy masz niezbity dowód na to, że naprawdę istniejesz?". Ty coś odpowiesz, ja też coś odpowiem. W końcu dojdziemy do tego, że nie ma takiego dowodu. Więc nie istniejesz.

@DziadLab: przecież fakt, że doświadczam swojego istnienia jest dowodem na to, że istnieję(w tej czy innej formie).
  • Odpowiedz
@MondryPajonk: Musk miał problemy, żeby wylądować na Ziemi członem rakiety, ale 50 lat wcześniej ludzie na Księżycu pozbawionym atmosfery bezbłędnie o----------i takie cyrki, czego do dziś nikt nie potrafi powtórzyć:

1. Start z Księżyca (z powierzchni)

Astronauci odrywali się od Księżyca górnym stopniem lądownika księżycowego (Lunar Module Ascent
  • Odpowiedz
@kutarate Nie chce być niemiły ale tak samo jak nagrania wideo, można sfałszować zdjęcia oraz nagrania głosowe (a nawet jest to o wiele łatwiejsze). Dobry komentarz napisał kolega @Cicholot: wyżej:

1. Start z Księżyca (z powierzchni)

Astronauci odrywali się od Księżyca górnym stopniem lądownika księżycowego (Lunar Module
  • Odpowiedz
Zaćmienia są symulowane – specjalny cień rzucany przez drugi projektor, zsynchronizowany z ruchem „Słońca”.

@Psiodbyt: hahah projektor rzucający cień xD fizyka jest ci obca, foliarzu.

Ale mam czas to wytlumaczę. To operator palcem zasłania. Ale troche wiedziałeś, że gdzieś dzwoni, lecz nie wiedziałeś, w którym kościele. Odpalany jest wtedy też drugi projektor pod innym kątem, który narzuca obraz na cześć cienia palca, żeby tylko fragment, czyli koniuszek ("księżyc") był cieniem
  • Odpowiedz