Wpis z mikrobloga

Zróbmy mały test i sprawdźmy ile ciemnoty jest wśród nas ;P
Ciekaw jestem wyniku... ale chyba jeszcze bardziej komentarzy. = D

#astronomia #nauka #kosmos #teoriespiskowe

Czy doszło do załogowego lądowania na Księżycu?

• Tak 81.4% (3951)
  • Nie 18.6% (904)

Oddanych głosów: 4855

• 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DziadLab: rozumiem że posiadasz niezbity dowód na obecność każdej z tych osób na księżycu, czy po prostu skopiowałeś listę z Wikpedii? :)
  • Odpowiedz
rozumiem że posiadasz niezbity dowód na obecność każdej z tych osób na księżycu, czy po prostu skopiowałeś listę z Wikpedii? :)

@phaxi: Wiesz... W ten sposób to oczywiście możemy się bawić. Ja Ci zadam pytanie "Czy masz niezbity dowód na to, że naprawdę istniejesz?". Ty coś odpowiesz, ja też coś odpowiem. W końcu dojdziemy do tego, że nie ma takiego dowodu. Więc nie istniejesz.
Naprawdę chcesz wchodzić na tę drogę?
  • Odpowiedz
@MondryPajonk: Księżyc zawsze wygląda podejrzanie wyraźnie – nawet przez gęste chmury Bo to projekcja laserowa emitowana z orbitalnych satelitów.

Brak zdjęć „zza” Księżyca robionych z Ziemi – bo nie istnieje trójwymiarowo. Nie można zobaczyć czegoś, czego nie ma.

Księżyc czasami „migocze” – i to nie przez atmosferę. To artefakty z
  • Odpowiedz
@DziadLab: no widzisz, czyli nie możesz tego udowodnić w 100%, dlaczego zatem obrażasz ludzi, którzy w to wątpią? :)

Ja jak nie jestem czegoś pewny to co najwyżej o tym polemizuję z innymi, a nie przechodzę do chamskich ataków
  • Odpowiedz
@MondryPajonk: Niezła zarzutka, księżyc istnieje, nie jest hologramem ale jest to sztuczny satelita sprowadzony na orbitę ziemi przez obca cywilizacje. Nawet cywilizacja starożytnej Grecji pamięta okres kiedy ziemia nie posiadała księżyca. Lądowania na księżycu się odbyły ale odkąd NASA poznała prawdę już tam nie powróciła zamknięto program Apollo i na tym zakończono eksploracje kosmosu.
  • Odpowiedz
@MondryPajonk: Od ponad 20 lat trwa niesamowity wyścig technologiczny pomiędzy Chinami a USA, a mimo to dalej nie potrafią lecieć i wylądować na księżycu. Łatwo sobie wyobrazić jaką demonstracją siły byłoby takie lądowanie i spacer po księżycu, a te miliardy wydane na to to jest nic dla tych państw. Mimo to dalej nikt tam nie leci, bo nigdy nikogo tam nie było, a całe lądowanie prawdopodobnie nagrane zostało w studiu.
  • Odpowiedz
dlaczego zatem obrażasz ludzi, którzy w to wątpią

@phaxi: Chłopie... Ja chcę do domu wrócić, bo zaraz zacznie padać a Ty mnie naciągasz na poważne dyskusje z pogranicza fizyki, filozofii i jeszcze nauk społecznych.
Od pierwszego lądowania na księżycu minęło prawie 60 lat. Wyobrażasz sobie jakikolwiek sposób na zachowanie milczenia setek, może nawet tysięcy ludzi którzy przez ten okres mieli cokolwiek do czynienia z kłamstwem na tak wielką skalę?
Takiego sposobu po prostu
  • Odpowiedz
@DziadLab: ja się nie chcę wcale kłócić, po prostu nie zalecam spieszyć się z niepotrzebnym obrażaniem ludzi, zaufaj mi, że lepiej Ci będzie się tak żyło :) Miłego weekendu i dobrej pogody!
  • Odpowiedz
@DziadLab: księżyc jest plazmą i nigdy nie będzie żadnego lądowania na księżycu. Amerykanie i Ruscy wcale nie rywalizują, oni grają do jednej bramki. Ogólnie kosmos to ściema, bo cel jest jeden, aby zwieść jak najwięcej ludzi i odwieść ich od prawdy i od Boga. Diabeł zostawia wszędzie swój podpis. Logotypy kosmiczne maja motyw smoków, weżów itp. Ogólnie temat jest obszerny i myślę warty zagłębienia.
  • Odpowiedz