Wpis z mikrobloga

@bookabuka: No jak masz ochotę się bić o jedno miejsce na praktykach z 100-200 innymi studentami to spoko. Teraz się na lekarski idzie, ewentualnie do wykończeniówki.

No i jak bardzo chcesz, to najlepiej iść tam gdzie koszty życia są niższe - najem/akademik jest tani. No chyba, że banan to wszędzie. No i pamiętać trzeba, że na te topowe politechniki i uniwerki to na informatykę idą ludzie z maturami pisanymi po
  • Odpowiedz
@Defined @Rudz1elec @ziomus13 @elektryczny_mariusz @bookabuka @bookabuka:

jak chce se z----ć życie to niech idzie na informatykę ale w dzisiejszych czasach jest to jeden z najgorszych wyborów. Ten kierunek zeszmacił się jak ekonomia czy marketing i zarządzanie 15 lat temu.

Ja skończyłem informatykę mam magistra i jestem śmieciem na rynku pracy do poganiania w korporacji pod presją.

P------ę takie coś i inaczej sobie to wszystko wyobrażałem
  • Odpowiedz
@bookabuka: Łódzki Uniwersytet Medyczny kierunek lekarski.

A tak serio to żeś dziwny rozstrzał dał uczelni. MIMUW lub PW jest rzędy wielkości lepsze niż PG, PP, PWR, więc jak masz szansę studiować na pierwszych dwóch wymienionych to nawet się nie zastanawiaj.

Jak nie te warszawskie dwie, to cokolwiek z tamtych trzech - jeden ciul tak naprawdę, którą z tych 3 wybierzesz, więc kieruj się tym jakie miasto bardziej ci odpowiada (poznań
  • Odpowiedz
@bookabuka: Rok 2025 to idealny czas na rozpoczęcie studiów na kierunku - INFORMATYKA. Za 3 lub 5 lat będziesz mógł utrzymać swoje znajomości z uczelni bo będziecie się spotykać regularnie w pośredniaku.
  • Odpowiedz