Aktywne Wpisy

michalxd21 +83
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +14
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

Jeżeli dostał je w spadku od tej mitycznej babci i nie chce płacić podatku - może go sprzedać napędzając podaż.Jeżeli chce kupić mieszkanie dla dziecka - może je przepisać na dziecko, albo płacić podatek skoro go stać na kupno mieszkania dzieciakowi.
Co więcej, powinien być progresywny - im więcej mieszkań tym większy podatek za każde następne. Niepotrzebne są w społeczeństwie pasożyty bytujące na spakulacji podstawowym prawem człowieka. I mówię to jako ktoś kto ma na siebie 3 mieszkania, nie kieruje się więc tym aby innym było gorzej.
No ale wiadomo - głosować można tylko na Trzaskowskiego, Nawrockiego czy Mentzena na wykopie, gdzie każdy z nich jest przeciwny katastrowi i siedzi w dupsku deweloperów wyjadając gryngle aż miło xD
#nieruchomosci #niepopularnaopinia #takaprawda
@trololo55: całe szczęście przyszedł bat na nierobów z kapitałem którzy jedyne co umieją to skupować nieruchy z rynku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@trololo55: Ale kto chce tutaj komuś cokolwiek ukraść? To przez deweloperuchów ceny już dawno uciekły przeciętnemu Polakowi, bo bogatsi znależli sobie instrument do spekulacji. Dach nad głową to podstawowa potrzeba człowieka i na wszelkie sposoby powinien podlegać polityce która przeciwdziała takiemu zjawisku, a nie, że rząd, banki i deweloperzy pod rękę idą ku katastrofie
Przy okazji sam rozwiąże się problem wielu pustostanów, gdzie nieruchomość niszczeje, bo dorośli ludzie nie potrafią się dogadać.
@Zoriuszka: Jak już CI napisali, ale napiszę ponownie - dwa mieszkania ma niejeden obrotny Polak. Dla siebie, dla dzieci, na tymczasowy wynajem.
3 i więcej często oznacza inwestorów, flipów ale podatek od dwóch uderzałby w obrotnych Kowalskich
źródło: oh-look-its-this-thread-again-bored-man
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
To rodziny same mają decydować co zrobić ze swoją własnością a nie wykopowe komuszki.
Idź zapracuj na
Komentarz usunięty przez moderatora