Aktywne Wpisy

tojapaweu +265
Po ostatnich wydarzeniach, napisałem post w którym apeluje do kobiet, aby uważały na siebie, bo p-----w nie brakuje.
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Brutus66 +67
Ocho przekroczona magiczna bariera wieku 30 lat i już koleżanki ze szkoły strzelają rozwodami na lewo i prawo
Nie powiem mam satysfakcje, że ich "idealne" związki się rozpadają i zetrze się ten uśmieszek z ich twarzy
Przynajmniej adwokaci sobie zarobią
mam nadzieję, że każda idzie na ostro a nie ugoda
#zwiazki #blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow
Nie powiem mam satysfakcje, że ich "idealne" związki się rozpadają i zetrze się ten uśmieszek z ich twarzy
Przynajmniej adwokaci sobie zarobią
mam nadzieję, że każda idzie na ostro a nie ugoda
#zwiazki #blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow
Jeżeli dostał je w spadku od tej mitycznej babci i nie chce płacić podatku - może go sprzedać napędzając podaż.Jeżeli chce kupić mieszkanie dla dziecka - może je przepisać na dziecko, albo płacić podatek skoro go stać na kupno mieszkania dzieciakowi.
Co więcej, powinien być progresywny - im więcej mieszkań tym większy podatek za każde następne. Niepotrzebne są w społeczeństwie pasożyty bytujące na spakulacji podstawowym prawem człowieka. I mówię to jako ktoś kto ma na siebie 3 mieszkania, nie kieruje się więc tym aby innym było gorzej.
No ale wiadomo - głosować można tylko na Trzaskowskiego, Nawrockiego czy Mentzena na wykopie, gdzie każdy z nich jest przeciwny katastrowi i siedzi w dupsku deweloperów wyjadając gryngle aż miło xD
#nieruchomosci #niepopularnaopinia #takaprawda
Wyjaśnisz mi jak wpływa mądrość i pracowitość na prawdopodobieństwo spadku albo darowizny?
trzymanie kasy w betonie to literalnie najgorsza opcja z punktu widzenia całego społeczeństwa, ale Polska dopiero dorasta do odcięcia się od spekulacji na mieszkaniach
@reveil: A to po co? Czemu deweloper miałby kisić mieszkania? Poza tym je buduje, a to jest dobre, wcześniej ich nie było, teraz są, niepotrzeba
Opłaca się wynajmować. Niektórym nawet nie bo sie boją że lokatorzy przestaną płacić i sie nie wyniosą, zdewastują mieszkanie.
Tym sposobem do wynajęcia jest niewiele nieruchomości
Jeśli ma być progresywność albo nawet zwykły kataster to nie od ilości tylko od jakiegoś przeliczniku metrażu i
Komentarz usunięty przez autora
@Zoriuszka: babcie ma się dwie;)
Im więcej czynszojadòw tym mniej rodzin i urodzeń w Polsce.
@Zoriuszka: To zły pomysł. Są ludzie którzy wyłożyli oszczędności życia żeby np. kupić mieszkanie dla dzieci jak dorosną i się wyprowadzą.
Ludzie którzy mają 3 mieszkania i więcej traktują je jak produkty inwestycyjne i tych należy opodatkować.
@Zoriuszka: świetny pomysł, żeby zasadne narzędzie do walki z nieruchomościową patologią zamienić na ujście niechęci do tych, którzy się czegoś dorobili (albo dorobić mogą) i stracenie całego mandatu społecznego. To nie ma być narzędzie rewolucji, tylko normalizacji. Gdyby każdy posiadał tylko jedno lub dwa mieszkania, to problemu by nigdy i tak nie było, więc żadnego uzasadnienia to podejście nie ma.
@kacappylon: jaka garstka? o ile dane nie są zafałszowane to 86 proc. mieszkań oferowanych na wynajem są w rękach osób które mają tylko te jedno mieszkanie na wynajem,
te osoby o których piszesz, że maja dziesiątki czy setki to maja chyba 1,5 proc. udziału w rynku wynajmu