Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ish_waw: dubaj tu nie ma nic do rzeczy. To po prostu kolejny trend socialowy. Jak coś osiągnie masę krytyczną to siedzi w mainstreamie jakiś czas aż się nie znudzi

Przy odpowiedniej masie krytycznej g***o titkokerzy dalej nakręcają spiralę tworząc content, który jakoś nawiązuje do mody. Powód jest prosty; takie coś się klika i nie trzeba myśleć o czymś oryginalnym, żeby dostać dużo wyświetleń. Ludzie lubią oglądać coś co jest modne
  • Odpowiedz
@ish_waw: jedno z gorszych miejsc na ziemi gdzie do dziś jest niewolnictwo i gdyby nie ropa to nikt by tam stopy nie postawił.
Na tyle miejsc na świecie wielu chce popatrzeć na ładne budynki pośród niczego z ogromnymi cenami.
Są lepsze kierunku nawet dla osób bogatszych
  • Odpowiedz
@ish_waw: Widziałeś kiedyś Las Vegas? Cancun? Hurghadę? Dlaczego oczekujesz, że ludzie będą latać tam gdzie chcesz i odpoczywać tak jak Ty lubisz?

Dlaczego ludzie jeżdżą do SPA i parków wodnych? Przecież jest woda w rzece i morzu na świeżym powietrzu, zdrowiej i nie trzeba się w zamkniętym pomieszczeniu w małym zbiorniku kąpać.
  • Odpowiedz
dubajskie spie*dolenie

@ish_waw: najgorzej, że do niedawna zwykłe pączki z pistacjami zostały teraz okrzyknięte dubajskimi i kosztują minimum 2x tyle co wcześniej. W osiedlowej piekarni rogal z pistacjami ze zmianą nazwy skoczył z 6zł do 16zł (°° Lidl ostatni jakoś broni rozumu i godności człowieka i trzyma pączki z pistacjami ok 4zł.
  • Odpowiedz
@ish_waw: Dubaj fakt, jest "sztuczny", zbudowany troche na wyrost, ale fajnie bylo odwiedzic to miasto. Mimo wszystko, jest tam co robic, nie tylko galerie handlowe, jest sporo fajnych punktów widokowych, mozna wybrac sie na pustynie pojezdzic, zobaczyc najwyzszy budynek swiata + architekture mega drapaczy chmur. Dubai Marina ma tez swoj klimat, nie ma za drogo, ogolnie spoko na pare dni, ale wracac co chwile to fakt, nie ma sensu. Idzie
  • Odpowiedz
@ish_waw bo na instagramie dobrze wygląda, no i ludzie (a w szczególności kobiety) są uzależnieni od konsumpcjonizmu, więc mekka konsumpcjonizmu jaką jest Dubaj jest dla nich rajem
  • Odpowiedz
@Catmmando

różowa pasta do czyszczenia jest też passe, teraz w modzie jest the pink stuff

To jest dobre. Zwykła pasta bhp, w której składzie 90% to mydło sprzedawana za chore pieniądze jak na taki produkt. XD
  • Odpowiedz
@kacappylon:

no bo wiesz jak coś jest "dubajskie" to jest "lepsze" bo "eksluzywne" "orientalne

Denerwujące jest takie stękanie. Ja mam w------e na Dubaj, w życiu nie chciałabym tam polecieć, Dubaj jest razem z Chinami na mojej podróżniczej czarnej liście, bo po prostu oba te koncepty mnie brzydzą. Ale to, że akurat tak samo się nazywa przysmak który mi straszliwie smakuje, nie znaczy, że rysuję między tym jakieś powiązania - smakują
  • Odpowiedz
ej, a to nie jest czasem żart, bo wiecie, oni tam nie jedzą wieprzowiny?

@wodzik: raczej nie, ostatnio na TVP oglądałem program kulinarny Karola Okrasy i przyrządzał w nim dubajskie dewolaje. xD I wiem, że dewolaje nie są robione ze świni, ale p-------c na przedrostek "dubajski" w odniesieniu do kuchni ma się dobrze.
  • Odpowiedz