Wpis z mikrobloga

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: w sumie patrząc jakie poparcie ma batyr, człowiek znikąd, który nic sobą nie reprezentuje, to Duda faktycznie miałby bardzo duże szanse. W tym momencie Trzaskoski ma mniejsze poparcie i większy negatywny elektorat niż 4 lata temu.
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN @Kacpy134: okej, z tym poparciem faktycznie pojechałem xD Jeśli chodzi o negatywny elektorat, to według moich obserwacji RT stracił nawet wśród ludzi, którzy 5 lat temu na niego głosowali - wielu ludzi jest zawiedzionych rządami PO, co może wpłynąć bezpośrednio na wynik.
A jeśli chodzi o Dudę, to wg mnie miałby większe poparcie niż Nawrocki z elektoratem Konfederacji, Brauna i ogólnie prawicy, która na Batyra nie będzie chciała
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: Przecież Twoja uwaga jest kompletnie obok tematu. Porównujemy z obecną sytuacją i obecnymi kandydatami, a skoro nawet taki Nawrocki szczególnie nie odstaje, to faktycznie bardziej obyty Duda miałby duże szanse.
  • Odpowiedz
według moich obserwacji

@krystekw2: nigdy nie żyliśmy aż w tak mocnych bańkach informacyjnych, a ludzie dalej wierzą w "własne obserwacje". I to nie ważne czy z lewa czy z prawa. Tylko twarde dane, z wielu źródeł, bez tego to można sobie tylko gdybać.
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: stanowskiego jęzor nie boli juz od lizania pisowskiego rowa? jak na NIEZALEŻNEGO dziennikarza to jest bardzo mocno stronniczy xD pisowskie pieniądze będą twoim końcem, krzysiu. Kanał Ci sie sypie, sponsorzy odchodzą, mariusze z brajton raczej pracy na rocketjobs nie szukaja
  • Odpowiedz
@Radus: staram się, żeby "moje obserwacje" obejmowały całe spektrum danego tematu, nie zamykając się jedynie na bańce informacyjnej. Jednak wyrażam swoje zdanie opierając się na własnym postrzeganiu rzeczywistości w sprawie, w której nie ma sondaży ani pewnych źródeł. Cały ten temat, począwszy od wpisu Stanowskiego to najzwyklejsze w świecie "gdybanie", więc zarzut nie do końca trafiony.
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: „dziennikarz” „symetrysta” włazi w dupcie prezydentowi wszystkich Polek i Polaków, który oficjalnie popiera niezależnego kandydata obywatelskiego, którego oficjalnie popiera PiS ;) #polska w całej krasie

to jeszcze warto podsumować dla mariuszków z brighton: this is fuckin' pathetic bro
  • Odpowiedz
@krystekw2: każdy myślący się stara, ale sam siębie często brutalnie weryfikowałem bo czegoś byłem pewny, a potem dane mnie orały :) wybory inna kwestia ale ogólnei https://www.perplexity.ai/ << spoko narzędzie do wyszukiwania, podaje także zródła z któych korzysta. Warto w zapytaniu dodawać komenatrz aby np. szukało w danych anglojęzycznych, albo po prostu zapytanie po angielsku (bez tego szuka tylko w jezyku zapytania)
  • Odpowiedz
@krystekw2: być może i wielu ludzi oczekiwało więcej od obecnych rządów ale jestem pewny, że przy urnie w drugiej turze żadna z tych osób nie zagłosuje na Nawrockiego.
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: dlaczego ma być mu wstyd? Dlatego że nauczył się korzystać z niszy, dlatego że umie manipulować i na tym zarabiać? wyborcy wybiorą według własnego uznania, skoro ktoś chce sprzedajnego kłamliwego śliskiego typa na prezydenta to tak zagłosuje, to jest piękno demokracji, ale do wszystkiego trzeba dojrzeć, wymagać od siebie i nie równać do dołu, chyba nie liczysz na to że niepracująca szlachta będzie miała coś Stanowiskiem i za złe.
  • Odpowiedz