Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Po jakim czasie spotykacie się z kimś poznanym w internecie? Ja nie lubię szybkich spotkań, bo wolę kogoś poznać lepiej i wiedzieć czy pasuje mi ta osoba intelektualnie. Wiadomo że pisząc można sobie przemyśleć odpowiedź i na żywo może być ciszej albo niezręcznie ale lubię spotykać się z ciekawymi rozmówcami nawet jak początkowo się krępujemy.

Moja obecna sympatia nalegała na spotkanie w pierwszym dniach znajomości mimo tego że ja wolę najpierw lepiej się poznać. Ona zaproponowała wyjście na wino i spotkaliśmy się po miesiącu żeby nie było zbyt szybko i zbyt długo nie czekać. Trochę to sobie wypośrodkowaliśmy idąc na kompromis :)

No i właśnie tu spotykam się z różnym podejściem dziewczyn. Jedna chciała się spotkać pierwszego dnia po kilku wiadomościach żeby nie wystrzelać się z tematów i już siebie zobaczyć. Kolejna zaprosiła mnie do siebie w pierwszym tygodniu rozmów, a jeszcze inna spotkała się ze mną po kilku miesiącach pisania bo się bała spotkać z kimś obcym. Przedstawiam tylko trzy przykłady bo zastanawia mnie jakie wy macie podejście.

Lepiej spotkać się od razu i zobaczyć czy jest chemia, w może warto najpierw się poznać i sobie zaufać? Z drugiej strony yważam też że trzymanie znajomości dla samego pisania i zaspakajania pustki wiedząc że do spotkania nie dojdzie jest słabe z obu stron i lepiej nie marnować tak nikomu czasu #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak najszybciej. Raz, że żadna rozmowa, video czy cokolwiek nie zastąpi reakcji face to face. Możesz dogadywać się idealnie przez telefon, na jakimś Skype, a osobiście okaże się, że coś cie w drugiej osobie tak drażni, że nie jesteś w stanie tego zaakceptować. Poza tym, na odległość można ukryć wiele istotnych rzeczy. No i jeśli baba nie chce się spotkać, szkoda Twojego czasu, widać ma ciekawsze zajecia/innych orbiterów.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak wyposrodkowaliscie kompromis i wyszliście po miesięcy, to po jakim czasie ty chciałaś wyjsc? Po 2 miesiącach?
Czas po jakim wyjdziecie nie ma żadnego znaczenia, wychodziłem na drugi dzień i było i źle i dobrze, wychodziłem po miesiącu i było źle niezręcznie i wkurzony byłem że straciłem tyle czasu na pisanie z ale wynikało to ze nie mogliśmy zgrać grafiki
Ja zazwyczaj o spotkanie pytałem przy pierwszym kliknięciu, czyli
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Spotykaj się jak najszybciej. Jeśli będziesz przeciągał za bardzo to druga strona straci zainteresowanie. Poza tym jeśli długo będziesz czekał to potencjalnie stracisz też czas którego byś nie tracił jakbyś się wcześniej spotkały wiedział na czym stoisz.
  • Odpowiedz