Wpis z mikrobloga

No krew mnie zalewa przy takich informacjach jak dzisiaj o żałobie narodowej. Wmawiają nam że jesteśmy wolnymi ludźmi, tymczasem umiera sobie możny pan daleko od naszego kraju, a my jesteśmy zmuszeni do rezygnacji ze swoich planów, bo tak xd

Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony. W dupie mam Watykan i co sobie tam robią, co się u nich dzieje. No ludzie, to był chłop 88 lat, nie wydarzyła się żadna tragedia, ot umarł gość, który i tak przeżył więcej lat niż wynosi przeciętna długość życia.

Nie obeszło mnie to, nawet jednego artykułu na ten temat nie odpaliłem i chciałem żeby tak zostało, ale się okazuje, że jednak nie może mnie to nie obejść, mam się zainteresować i teraz muszę się zainteresować, bo dzięki naszemu ŚWIECKIEMU państwu, moje plany na ten dzień czy chcę czy nie zostają zmienione.

Jakby rząd i prezydent chciał nam przypomnieć, że istnieje hierarchia i jesteśmy śmieciami, co mają opłakiwać jakiegoś monarchę. Codzienne śmierci nawet naszych obywateli i te naturalne i w wypadkach, śmierć żołnierzy i cywilów w różnych wojnach, w tym tej najbliższej nam na Ukrainie możemy olewać, ale śmierć dziadzi w sukience ma nas obchodzić, mamy się nie bawić tylko smucić, a jak nie chcemy to oni nas do tego zmuszą na tyle na ile mogą
#papiez #gorzkiezale
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ejszyn: Trudne się wylosowało: odwołany bieg co blokowałby pół miasta czy żałoba po ważnym władcy, acz w żaden sposób nie związanym z naszym świeckim Państwem, który umarł w słusznym wieku 88 lat, po wielu miesiącach choroby.
  • Odpowiedz
@Ejszyn: Franek pewnie nawet by nie chciał żadnej żałoby w innych krajach ale tacy zasysacze jajek jak kamerdyner dudu muszą pokazywać swoją uslużność nawet wobec trupów
  • Odpowiedz
jak w biegu po mieście to dobrze, że odwołają - biegajcie sobie po stadionie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

wyluzuj chłopie bo wylewu dostaniesz i nici z biegu

no i elegancko - przynajmniej nie będziecie miasta blokować

Dużo wcześniej, tak mniej więcej zaraz po wypuszczeniu nowego wykopu umarł również rozum jego użytkowników xD
  • Odpowiedz
ale śmierć dziadzi w sukience ma nas obchodzić

@Ejszyn: Jakiś redukcjonizm. Już pomijając tą całą twoja litanie, to co kogo obchodzi, że chciałeś sobie nóżkami szybciej poruszać by się spocić.
  • Odpowiedz
@Ejszyn: przebitki o poborze do wojska powinny ci już uświadomić, że jesteśmy tak wolni jak chłop 800 lat temu z osranymi pocerowanymi gaciami. Gadka o wolności to jest fajna do budowania PR państwa i na festyny na które Kleo przyjeżdża.
  • Odpowiedz