Wpis z mikrobloga

No krew mnie zalewa przy takich informacjach jak dzisiaj o żałobie narodowej. Wmawiają nam że jesteśmy wolnymi ludźmi, tymczasem umiera sobie możny pan daleko od naszego kraju, a my jesteśmy zmuszeni do rezygnacji ze swoich planów, bo tak xd

Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony. W dupie mam Watykan i co sobie tam robią, co się u nich dzieje. No ludzie, to był chłop 88 lat, nie wydarzyła się żadna tragedia, ot umarł gość, który i tak przeżył więcej lat niż wynosi przeciętna długość życia.

Nie obeszło mnie to, nawet jednego artykułu na ten temat nie odpaliłem i chciałem żeby tak zostało, ale się okazuje, że jednak nie może mnie to nie obejść, mam się zainteresować i teraz muszę się zainteresować, bo dzięki naszemu ŚWIECKIEMU państwu, moje plany na ten dzień czy chcę czy nie zostają zmienione.

Jakby rząd i prezydent chciał nam przypomnieć, że istnieje hierarchia i jesteśmy śmieciami, co mają opłakiwać jakiegoś monarchę. Codzienne śmierci nawet naszych obywateli i te naturalne i w wypadkach, śmierć żołnierzy i cywilów w różnych wojnach, w tym tej najbliższej nam na Ukrainie możemy olewać, ale śmierć dziadzi w sukience ma nas obchodzić, mamy się nie bawić tylko smucić, a jak nie chcemy to oni nas do tego zmuszą na tyle na ile mogą
#papiez #gorzkiezale
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 45
@Ejszyn: jest jedna skandaliczna myśl - cały świat mówi jak bardzo żałuje człowieka który mówił że zachód szczeka pod drzwiami putina i jest winny, nikt nie poświęci nawet 1/10000 tego czasu na żalowanie zabitych ukraińskich dzieci które to ponoć szczekały
  • Odpowiedz
Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony.

@Ejszyn: może zaczekaj na decyzję organizatorów z tymi żalami bo żałoba do niczego ich nie obliguje
  • Odpowiedz
via Android
  • 11
@darek-jg nawet jak nie odwołają, to już i tak sam fakt, że teraz sprawdzam ich stronę i sociale co jakiś czas żeby się dowiedzieć to już wpływa na moje życie. A nawet jak się odbędzie to pewnie bez kilku fajnych elementów jak muzyczka czy zabawy towarzyszące. I spoko gdyby to była decyzja organizatorów, ale to będzie podyktowane odgórnie, a sami organizatorzy będą czuli presję, że żałoba narodowa to im się zlecą
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@AnonimowyBulbulator no i słusznie, że się pali, mam nadzieję że twitter i inne portale też. A jeśli na excavatión.es nie robią z tego powodu hałasu, to tylko gorzej to o nich świadczy, a po co się porównywać do gorszych
  • Odpowiedz
może zaczekaj na decyzję organizatorów z tymi żalami bo żałoba do niczego ich nie obliguje

@darek-jg: Niby nie, ale zaraz się okaże że mieli zrobić koncert czy jakąś animację i nagle nie wypada i trzeba wszyskto odwołać a uczesnitkom sprezentować czarną opaskę
  • Odpowiedz
Wmawiają nam że jesteśmy wolnymi ludźmi, tymczasem umiera sobie możny pan daleko od naszego kraju, a my jesteśmy zmuszeni do rezygnacji ze swoich planów, bo tak xd

@Ejszyn: pis ci założył chomąto prolu 8 lat temu, ze nawet srajtaśmy w niedziele nie kupisz, a tobie sie marzy jakaś wolność? xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 7
@chico_lachowski jakbyś nie zauważył, opisałem że zostałem zmuszony do zainteresowania przez decyzję kapitana państwo. Jakby nie było wprowadzenie żałoby narodowej jednak wpłynie mocno na to jak ten dzień będzie wyglądał w wielu aspektach. Ale po co odpisuję gościowi, który się dosrywa byle się dosrać i to durnym tekstem oklepanym w internecie licząc na garść plusów xd
  • Odpowiedz