Wpis z mikrobloga

No krew mnie zalewa przy takich informacjach jak dzisiaj o żałobie narodowej. Wmawiają nam że jesteśmy wolnymi ludźmi, tymczasem umiera sobie możny pan daleko od naszego kraju, a my jesteśmy zmuszeni do rezygnacji ze swoich planów, bo tak xd

Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony. W dupie mam Watykan i co sobie tam robią, co się u nich dzieje. No ludzie, to był chłop 88 lat, nie wydarzyła się żadna tragedia, ot umarł gość, który i tak przeżył więcej lat niż wynosi przeciętna długość życia.

Nie obeszło mnie to, nawet jednego artykułu na ten temat nie odpaliłem i chciałem żeby tak zostało, ale się okazuje, że jednak nie może mnie to nie obejść, mam się zainteresować i teraz muszę się zainteresować, bo dzięki naszemu ŚWIECKIEMU państwu, moje plany na ten dzień czy chcę czy nie zostają zmienione.

Jakby rząd i prezydent chciał nam przypomnieć, że istnieje hierarchia i jesteśmy śmieciami, co mają opłakiwać jakiegoś monarchę. Codzienne śmierci nawet naszych obywateli i te naturalne i w wypadkach, śmierć żołnierzy i cywilów w różnych wojnach, w tym tej najbliższej nam na Ukrainie możemy olewać, ale śmierć dziadzi w sukience ma nas obchodzić, mamy się nie bawić tylko smucić, a jak nie chcemy to oni nas do tego zmuszą na tyle na ile mogą
#papiez #gorzkiezale
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ejszyn: Na moje to histeryzujesz. Ja też nie jestem jakoś sympatykiem Watykanu czy samego kk ale rozumiem że będzie żałoba przez te dajmy na to 24h bo umarła najważniejsza osoba w hierarchii kościoła. Nikt nie jest w stanie całkowicie odciąć się od społeczeństwa i zajmować się tylko tym co lubi, ani ty ani ja.
  • Odpowiedz
@Ejszyn a ja cię rozumiem. Umarł chłop, zwykly śmiertelnik, którego ludzie wybrali na “monarchę religii” i wielka afera o nic. Na dodatek typ trzymał ze zbrodniarzem wojennym, a my potulnie ogłaszamy całodobową żałobę narodową XD. Wszystkie portale informacyjne z------e czarnymi barwami i informacjami, które mi koło beniz latają ( ͠° ͟ل͜ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ejszyn: mi to nie przeszkadza. Ale mam wrażenie że niektórzy też nie mają świadomości jak wielką rolę odegrał kościół w obaleniu komuny w Polsce. Popiełuszko czy Wyszyński i oczywiście JP2.

Trochę za mocno pojechałeś w tym wpisie
  • Odpowiedz
@sberatel: jak tu się wyluzować jak "prezydent" Polski każe nam żałować, że szef pedosekty, onuca z zamiłowania, wziął i umarł że starości. To jest jakieś kuriozum
  • Odpowiedz
@Ejszyn: dobrze że odwołali w lesie sobie biegajcie albo na pustynie błędowską lecicie a nie pół miasta się zamyka i autobusy odwołuje bo wy chcecie sobie pobiegać
  • Odpowiedz
nawet jak nie odwołają, to już i tak sam fakt, że teraz sprawdzam ich stronę i sociale co jakiś czas żeby się dowiedzieć to już wpływa na moje życie.

@Ejszyn: Tylko sie nie rozplacz, pepku swiata.
  • Odpowiedz