Wpis z mikrobloga

Witam, czy gotowa dieta KETO od Vikinga pomorze w zrzuceniu wagi i oponki z brzucha? Czy jakaś inna od nich? A może coś od Brokuła?
Chcę mieć wstęp do zdrowego odżywiania, a z czasem samemu gotować obiady dietetyczne. Waga 110kg przy wzroście 179cm

#dietapudelkowa #dieta #kuchniavikinga
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@greenvblue86: osobiście polecam zacząć od edukacji co jest zdrowe, a co nie. Mi dieta pudełkowa nigdy nie pomogła. Jedyny plus to wyliczone kalorie. A jeśli keto to trzeba dluzej trzymać i konsekwentnie, nie każdemu to smakuje.
  • Odpowiedz
@greenvblue86: a ja po polecam, będzie to miało na celu po prostu przyzwyczajenie do nowych nawyków, podpatrzenia potraw itp. tylko później jak już zrezygnujesz to albo będziesz działał na wyciągniętych wnioskach albo wrócisz do starej wagi dość szybko

tylko ja bym polecił nie keto, a zwykłą, standardową i zbilansowaną dietę, policz swoje zapotrzebowanie na redukcji, dietę weź jeszcze odrobinę mniejszą i to okienko zapełnij sobie źródłem białka i warzywa i
  • Odpowiedz
@greenvblue86: Jak chcesz coś zdziałać, to musisz do tego włączyć ćwiczenia bo w innym przypadku będziesz też spalać mięśnie.. No i brzuch po ćwiczeniach będzie lepiej wyglądać

Osobiście odradzam dietę od Vikinga ze względu na to, że etykiety nijak się mają z rzeczywistością. Często rozstrzał wagowy może wynosić nawet 20%. Na etykiecie jest 400g, a w rzeczywistości jest 320g. Na grupie z opiniami bardzo dużo osób się na to skarży.
  • Odpowiedz
@greenvblue86: ja tam też nie jestem taki ortodoksyjny, jeżeli pudełka dadzą Ci impuls działania i zobaczysz efekty, to jak najbardziej. Tylko musisz poświęcić ten czas na edukację, analizę tych dań, aby później się wzorować na tych pudełkach. Na początku możesz brać cały czas, a później np. tydzień na własnym żywieniu i tydzień na pudełkach.
PS: tylko nie viking, bo z tego co widać w internecie, to syf straszny się zrobił
  • Odpowiedz
@greenvblue86: na diediepudelkowej nie schudniesz skutecznie..
Załóżmy, że faktycznie będziesz miał taką kaloryczność jaką wybierzesz i będzie to deficyt..schudniesz. Odstawisz pudełka i co potem? Wrócisz do jedzenia które spowodowało, że przytyłeś i znów będziesz kombinował za 2lata z dietą pudełkową.
Jak chcesz schudnąć zmień nawyki żywieniowe. Zamiast pudełka idź do dietetykanienazarty i tam Cię nauczą jak jeść byś już więcej nie potrzebował pomocy
  • Odpowiedz
@greenvblue86: jakakolwiek z deficytem. A pod budowanie nawyków na lata najlepiej zbilansowana, np. śródziemnomorska. Olej wszelkie eliminacyjne, jeśli nie masz wskazań zdrowotnych.
  • Odpowiedz
@greenvblue86: Moim zdaniem to błąd. Miałem przez 5 tygodni pudełka od wikinga (Keto) i nie wspominam tego dobrze :). Pierwszy tydzień spoko, później coraz gorzej, a po 3 tygodniach nie mogłem już na to patrzeć. Desery były praktycznie zawsze bardzo ok, ale reszta to typowa powtarzalna pasza. Polecałbym Ci pójść do lekarza, który się specjalizuje w odchudzaniu (diabetolog/endokrynolog), zapewne dostaniesz info jakie badania musisz zrobić, wtedy się okaże jakie masz
  • Odpowiedz
@greenvblue86 Warto wybrać taką dietę żeby była smaczna i łatwo było ją utrzymać. Keto, nie keto, z tego co wiem to nie ma znaczenia jeśli chodzi o chudniecie - ważne żeby deficyt był jaki ma być. Ja robie tak że poniedziałek piątek jestem na pudelkach, sobota niedziela sam gotuje. Aktualnie 2200kcal 102kg 178cm. A jeśli chodzi o firme to mi podeszła wygodnadieta
  • Odpowiedz
@greenvblue86: KAŻDA dieta o ile zachowasz deficyt kaloryczny sprawi, że schudniesz.
NIE MA czegoś takiego jak punktowe zrzucanie tkanki tłuszczowej. NIE DA SIĘ zrzucać tłuszczu z brzucha bardziej/szybciej niż z innych miejsc na ciele.
  • Odpowiedz