Wpis z mikrobloga

Ej wykopki motocyklowe..
Chce sobie kupić motocykl. Jeździłem kiedyś (z 5-7 lat temu) trochę na moto, zrobiłem prawko, jeździłem na Yamaha mt125, mt07… jakimś KTM… i chciałbym trochę wrócić i mieć jakąś zabawkę w garażu, do spokojnego pojeżdżenia czasem po górach. Myślicie że dobrym pomysłem jest kupienie mt07 czy może mt125…? Podobają mi się Yamahy - chyba nie chcę innego moto. Jeździło mi się zajebiście na mt07- ale po takim czasie może jednak na 2 sezony coś lżejszego, a dopiero potem mt07/09? Co myślicie? W życiu zrobiłem może z 1000km na moto. Nawet nie wiem czy tyle.

#motocykle #motocykle125 #yamaha #motocykle
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czemu mówicie że xj6 lepiej?

@Lysy_z_Oporowa: Jak chcesz MT, to bierz MT. Zaproponowałem po prostu bardzo fajną maszynę, bo lubisz Yamahy. To fajne i całkiem spokojne moto z R4. Ładna, nie taka wcale wielka, raczej należąca do tych średnich. Jeśli podoba Ci się MT, bierz MT07/09.
  • Odpowiedz
@Lysy_z_Oporowa: to tutaj rzeczywiście nie ma wyboru, zawsze możesz rozważyć ładną używkę - to są sprzęty bardzo mało awaryjne, na nauce jazdy trzaskały bez zająknięcia ogromne przebiegi. Ale tak czy tak myślę że 600 to minimum, na mniejszym w trakcie sezonu zacznie Ci brakować. Kupowanie nowego moto na chwilę to chyba niezbyt uzasadnione ekonomiczne.
  • Odpowiedz
@Lysy_z_Oporowa hej. Też jestem fanem Yamahy. Jeśli chodzi o mt07 a mt09 to jest to duża różnica w mocy i prowadzeniu. Ja po 8 latach na mt03(stare) przesiadłem się na xsr700 czyli mt07 w budzie Xsr. No 75KM jest bardzo wystrczajce. Jeśli chodzi o prowadzenie to żaden motocykl nie prowadzi się tak lekko jak seria MT. xJ to g---o.
Celuj w mt03 stare lub nowe, mt07 lub Xsr 700.
(Na foto
stanley88 - @LysyzOporowa hej. Też jestem fanem Yamahy. Jeśli chodzi o mt07 a mt09 to...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lysy_z_Oporowa: z czasem odkryjesz, że MT07 to taki motocyklowy VW Golf - jedzie ale w żaden sposób nie poraża. Nie ma większego sensu szukać czegoś słabszego na 1 moto, 125 odradzałbym, bo to ma na tyle mało mocy, że strach tym jeździć.

Bierz MT07 i baw się dobrze.
  • Odpowiedz
@Lysy_z_Oporowa: mt07 z--------a. To ma z 3.2 to setki chyba. r3/mt03 ma 5.2 chyba do setki. Też z--------a ale zdecydowanie wolniej, czuć mocną różnice. Poza tym mt07 jest w k---e ciężki w stosunku do r3/mt03. Sam mam r3 z tego powodu - nie mam doświadzcenia i nie chce się bać motorku tylko mieć fun. Wypożycz sobie może rózne motorki i poróbuj.
  • Odpowiedz