Aktywne Wpisy

troglodyta_erudyta +133
W tym wątku dziękujemy Michałowi Białkowi i jego ekipie za doskonałe zabezpieczenia antyspamowe na jego portalu. Wpisujcie miasta.
#wykop
#wykop

zomowiec +40
Po prawie 7 latach… MAM TO!
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:
źródło: temp_file6806119477987986565
Pobierz

Comme des Garcons 2 Man. Otwarcie jest przyprawowe, ostre i świeżo korzenne z wyczuwalną nutą kminku i gałki muszkatołowej. Szybko jednak się wygładza, pojawiają się aldehydy, a w tle jest odrobina słodyczy, zapewne od owocu kumkwatu. Do tego da się wyczuć odrobinę mięty. Zapach należący z profilu do tych cięższych i bardziej zimowych. Jest w nim sporo przydymionego kadzidłem i suchego, drzewnego akordu oraz wetywerii. Jednocześnie jednak, jak w przypadku wielu CDG, z którymi się spotkałem nuty te nie są nachalne i przytłaczające. W późnym drydownie odbieram również trochę skóry z nieco zwierzęcym akcentem, lecz jest on bardzo delikatny.
Projekcja nie jest szczególnie mocna, czyli standard w przypadku CDG. Żywotność na poziomie paru godzin, a zapach według mnie najlepiej sprawdzi się w jesienne dni, lub chłodniejsze, wiosenne wieczory. Kompozycja całkiem mi się podoba. Zapach posiada swój charakter i ciekawe połączenie nut, będąc jednocześnie noszalnym i dość eleganckim. Mimo to brakuje mi czegoś, co sprawiłoby żeby perfumy te rzeczywiście mnie oczarowały. Być może jest to związane z faktem, że początkowa ostrość, która bardzo mi się podoba, za szybko się ulatnia. Tak czy inaczej fajna pozycja, choć parametry mogą być nieco rozczarowujące. Ocena końcowa 7/10
Zapach 7.5/10
Projekcja 4/10
Żywotność 5/10
Jakość/Cena 6.5/10
źródło: 375x500.391
Pobierz