Wpis z mikrobloga

@jabol6000: świetne podejście wychowacze - obniż samooconę dziecka, zestresuj je dodatkowo wywierając presję i jeszcze rozwiń u niego negatywne emocje w stosunku do porównywanego dzieciaka :)
  • Odpowiedz
wietne podejście wychowacze - obniż samooconę dziecka, zestresuj je dodatkowo wywierając presję i jeszcze rozwiń u niego negatywne emocje w stosunku do porównywanego dzieciaka :)

@Julek85: a może zdroworozsądkowa rywalizacja? nowepokolenie wszędzie widzi traume
  • Odpowiedz
te wszystkie menele, bezdomni to myślisz, że skąd się wzięli? Z powietrza?

@Kroledyp: z błędnych decyzji we własnym życiu? Dlaczego szukasz winy wszędzie tylko nie w sobie?
  • Odpowiedz
@Julek85: najlepszy sposób bo nie trzeba się wysilać.
Po co w młodym szkolić jakąś pasję która go ukształtuje i może da zarobić. Lepiej obniżyć samoocenę i budować zazdrość że ktoś może lepiej. A potem zdziwienie że jednak synek nie zostaje lekarzem czy prawnikiem
  • Odpowiedz
@Rodriquez czemu mam szukać u siebie? Czemu myślisz, że mnie problem dotyczy?
Ja zwyczajnie dużo się na oglądałem i mam też odblokowany tag przegryw, widzę co ich tam głównie męczy
  • Odpowiedz
@Kroledyp: no bo te przyrównanie do meneli bezdomnych jest słabe.
a teoria typu:
Nie udało mi się w życiu bo koledzy w szkole się ze mnie śmiali to jawna wymówka i obarczanie winą innych.
Gdzie tak na prawdę trzeba to przełknąć i żyć dalej tak jak to robią wszyscy.
Kto jako dorosły człowiek wraca z wymówkami do czasów dzieciństwa? Tylko niedojrzałe jednostki.
  • Odpowiedz
  • 18
@jabol6000: w sumie często się śmieje z tego jak moja mamuśka, gdy byłem w podstawówce, ciągle mnie jechała że "ten kolega to ma czerwony pasek co roku, ten kolega to ma same piątki bo się uczy ciągle i będzie kimś w życiu, a ty tylko ciągle za piłką ganiasz albo w komputerze siedzisz". Dziś jeden alimenciarz z dwiema babami, legalnej roboty się nie ima, drugi za granicę uciekł bo w
  • Odpowiedz