@Afrobiker: dużo kradzieży w Niemczech przy granicy z polską xD im dalej od granicy tym mniej, czyli serio Polacy o---------a Niemcom auta, myślałem że to mit
@Afrobiker: akurat w temacie, mój znajomy dorobił się na kradzieżach samochodów w Anglii i sprowadzania części do Polski na handel. Z całą ekipą kradł i handlował kradzionymi częściami przez wiele lat, wszyscy o tym wiedzieli, ale nikt się nim nie interesował. Ostatecznie został złapany. On dostał półtora roku więzienia, ale ogólnie kary w całej ekipie były od zawiasów do półtora roku. Po tym wyszedł i dzisiaj w wieku 32 lat
@leeaxe Niemcy to tam uj. Popatrz na Anglię. Gdzie oni pchają te wszystkie angliki to ja nie wiem przecież u nas tyle dziupli nie ma żeby to wszystko ogarnąć ( ͡º͜ʖ͡º)
@voot: To to był prawdziwy biznes bo takie auta to w UK szły tutaj za kilkaset funtów jak wchodziły strefy czystego transportu, nawet kupując legalnie i rozkładając na części się to opłacało, nie trzeba było kraść - u mnie w rodzinnym Radomiu przy wjeździe od strony Warszawy z 10 takich szrotów z częściami z anglików stało. Teraz po Brexicie to się nie opłaca bo cła, podatki, VATy śmaty ale dawniej
W Niemczech i Hiszpanii jak najbardziej widać dużą liczbę kradzieży ale tylko w niektórych regionach (gdzie jest więcej imigracji notabene).
@djtartini1 Jaja sobie robisz? Twierdzisz, że we wschodnich Niemczech przy graniicy z Polską jest więcej migrantów? XD Ja przypuszczam, dlaczego akurat tamten region jest na mapie najciemniejszy, ale zaraz znowu zostanę zwyzywany od antypolaków
@Afrobiker Tuskoboty będą factcheckować (za darmo bo kaska odcięta), że w innych krajach skazują ludzi jak tylko pomyślą o popełnieniu przestępstwa, nie to co w naszym zaścianku dopiero skazują po fakcie
źródło: temp_file8550614315287053206
PobierzW Polsce jest mało samochodów wartych kradzieży.
@djtartini1 Jaja sobie robisz? Twierdzisz, że we wschodnich Niemczech przy graniicy z Polską jest więcej migrantów? XD Ja przypuszczam, dlaczego akurat tamten region jest na mapie najciemniejszy, ale zaraz znowu zostanę zwyzywany od antypolaków